Üniversite Öğrencilerinden Mahalleliye Aşure İkramı

Malatya Özel Hacı İbrahim Akbulut Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu öğrencileri, Muharrem ayı dolayısıyla çevre yolunu kullanan sürücülerle yolcular ve mahalle sakinlerine aşure dağıttı.Yurt Müdürü Yakup Yüksel, Muharrem’in İslam dininde...

Malatya Özel Hacı İbrahim Akbulut Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu öğrencileri, Muharrem ayı dolayısıyla çevre yolunu kullanan sürücülerle yolcular ve mahalle sakinlerine aşure dağıttı.

Yurt Müdürü Yakup Yüksel, Muharrem’in İslam dininde manevi değeri yüksek bir ay olduğunu söyledi. Muharrem'in; ilahi bereketin, feyzin, Rabbani ihsan ve keremin bollaştığı bir ay olduğunu belirten Yüksel, bu tür gelenek ve adetleri yaşamak gerektiğini dile getirdi. Yüksel, "İslam dinine göre farklı bir yeri olan Muharrem ayında bulunuyoruz. Bu ayın faziletinden yararlanmak için biz de 4 bin kişilik aşure tatlısı hazırladık. Hazırladığımız tatlıyı yurdumuzun da içinde bulunduğu Zafer Mahallesi'ndeki komşularımıza ve çevre yolundan geçen sürücüler ile yolculara dağıttık." dedi.

İslam tarihindeki birçok önemli olayın Muharrem ayına denk geldiğini anımsan Yüksel, şöyle devam etti: “Birincisi Hz. Peygamber'in Mekke'den Medine'ye hicreti, ikincisi bu hicretin takvim başı olması nedeniyle hicri yılbaşı, üçüncüsü ve en önemli hadiselerden birisi de Peygamberimizin ciğerparesi, torunu, adını kendi koyduğu Hz. Hüseyin'in katledilmesi. Kerbela'da Muharrem ayında Hz. Peygamber'in ciğerparesi şehit edilmiştir.”

Aşurenin, aynı zamanda birlikteliği temsil eden bir tatlı olduğunu vurgulayan Yüksel, "Hz. Peygamber'in (sas) ümmeti olarak, hiçbirimiz ırkımızla, dinimizle, rengimizle ve kabilemizle anılmayız. Peygamber Efendimiz'in de (sas) hadisi şeriflerinde buyurduğu gibi, 'İnsanlar tek bir vücut gibidirler'. Bu hadiste buyrulduğu gibi insanlara birlik ve beraberlik mesajı verilmiştir. Yüzyıllardır süregelen bu geleneğin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri