Üniversite Öğrencileri Madde Bağımlılığı Konusunda Bilgilendirildi

Kırşehir Valiliği koordinasyonunda Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bağımsız Hayat Projesi" kapsamında Ahi Evran Üniversitesi'ne kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler, madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi.Halk...

Kırşehir Valiliği koordinasyonunda Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bağımsız Hayat Projesi" kapsamında Ahi Evran Üniversitesi'ne kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler, madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından oluşturulan standa; Kırşehir Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, İl Sağlık Müdürü Dr. Selçuk Büyüker, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Çelik, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Yakup Yücel katıldı.

'Madde Bağımlılığı Zevk Değil Esarettir' sloganıyla yürütülmekte olan proje kapsamında üniversiteye kayıt için gelen öğrencilere madde bağımlılığını önlemek amacıyla bilgilendirme ve bilinçlendirme broşürleri dağıtıldı. Madde kullanımı ve zararları ile bu konudaki çalışmalar hakkında Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bekir Demirbaş tarafından öğrencilere bilgiler verildi. Demirbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Aile ve öğrencilerin üniversiteye uyum sürecini kolaylaştırmak ve madde kullanımı ve zararları konusunda bilgi vermek, danışmanlık yapmak üzere psikolog doktorlarımız ve sosyal hizmet uzmanları ile Toplum Sağlığı Merkezi'nden sağlık memurlarımız projede yer aldılar.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri