Üniversite Öğrencileri İsrail’e Tepki Gösterdi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) kampus yerleşkesi önünde bir araya gelen üniversite öğrencileri, ‘Mescid-i Aksa Onurumuzdur’ pankartı açarak sloganlar eşlinde İsrail’i lanetledi.Basın açıklamasını İlahiyat Fakültesi 4. sınıf...

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) kampus yerleşkesi önünde bir araya gelen üniversite öğrencileri, ‘Mescid-i Aksa Onurumuzdur’ pankartı açarak sloganlar eşlinde İsrail’i lanetledi.

Basın açıklamasını İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Büşra Nur Akın, yaptı. Kudüs’ün sadece Filistin meselesi olmadığını belirten Akın, şunları söyledi: “Kudüsümüz yaralıdır. Kudüsümüz çalınmıştır. Kudüsümüz tecavüze uğramıştır. Mekke’nin, Medine’nin, Şam’ın, Kahire’nin, Kurtuba’nın, İstanbul’un kardeşidir Kudüs. Bu ümmetin bağrından Kurtuba acısı hâlâ çıkmamışken, şimdi de Kudüs acısı gelip oturmuştur. Kudüs meselesi, Arab’ın meselesi değildir. Münhasıran Filistinlilerin meselesi de değildir. Kudüs hepimizin, tüm mazlum ve mağdur Ümmetimizin meselesidir. Dün böyleydi, bugün böyledir, yarın da böyle olacaktır. Biz Müslümanların Kudüs konusundaki hassasiyet ve hamiyeti, Hristiyanlar kadar yok mudur? Olmamalı mıdır? İsrail devleti nicedir Mescid-i Aksa’nın altını oyuyordu. Bu tarih cinayetine birçok bahane uydurdu. Arkeolojik kazı, ağlama duvarının temellerini güçlendirme, tarihi ortaya çıkarma vs. Fakat niyet hep Mescid-i Aksa’yı yok edip yerine efsanevi tapınağı inşa etmek.”

“MESCİD-İ AKSA ÜZERİNDE KİRLİ OYUNLAR OYNANMAKTA”

Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunların düzenlediğini belirten Akın, “İsrail, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka skandala imza attı. Mescid-i Aksa'nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri cami avlusunu savaş alanına çevirdi. İsrail askerlerinin, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalesi üzerine 27 kişi yaralandı. Aksa içinde bulunan Kıble Camii'ne sığınan Müslümanları kovalayan İsrail askerleri, Kıble Camii'ni içerisinde postallarıyla gezerek, göstericileri tartakladı, bu esnada cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimlerin etrafa saçıldığı görüldü. 'Suçlu İsrail'dir, suçlu Müslüman derneklerin başkanlarıdır, tahtlarında oturanlardır, saraylarında oturanlardır, paraya para demeyenlerdir, Suçlu cemaatlerdir, STK'lardır, bir araya gelemeyen İslam devletlerinin liderleridir, camilerde bir araya geliyorsanız Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için de bir araya gelin. Herkes İsrail'e küfrediyor ama kimse kendine bakmıyor. Rabbimizin çevresini mübarek kıldığı mescid-i aksanın İsrail terör devletine karşı korumak boynumuzun borcudur.” dedi.

Mescid-i Aksa’ya karşı uzanan ellere karşı Müslümanların ele ele vermesi gerektiğini kaydeden Akın, “Sebep her ne olursa olsun, Müslümanlar Mescid-i Aksa’ya uzanacak her ele karşı top yekun haykırmak zorundadırlar. Bu bir şeref ve haysiyet meselesidir. Zira Kudüs Müslümanların mukaddesidir; Kudüs’ümüze tecavüz, kutsalımıza tecavüzdür. Filistin’in uğradığı zulme karşı kınama bildirilerinden başka bir şey yapmayan BM gibi uluslar arası kuruluşlar çifte standart uygulamaktadır. Dolayısıyla zulme karşı Filistinli kardeşlerimizin sesi soluğu olmak vazifesi uluslararası topluma terk edilmemeli, bu vazife bizimdir, tüm Ümmetçe üstlenilmelidir. Allah’tan katledilen kardeşlerimizin şahadetlerini kabul buyurmasını diliyor, zalimleri lanetliyor ve mazlum kardeşlerimizin ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa davasının sonuna kadar arkasında olduğumuzu defaatle dile getiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra 5 dakikalık oturma eylemi ve sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri