Üniversite mutlu

Erdemir mağlubiyetinden sonra adeta şaha kalkan Üniversitespor, Pınar Karşıyaka, Casa TED ve son olarak Antalya Kepezi mağlup ederek derin bir nefes aldı, camiada Play-Off hedefi canlandı

BEKO Basketbol Ligi’nde 23.haftada evinde Antalya Kepez’i konuk eden temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, rakibini 78-71 mağlup ederek ligde üst üste 3.galibiyetini aldı. Bu sezon ilk defa üst üste 3 kez kazanan sarı-mavililerde, kötü sonuçlardan sonra unutulan Play-Off hedefi yeniden konuşulmaya başlandı. Pınar Karşıyaka maçından sonra müthiş bir çıkış yakalayan temsilcimiz Casa TED Kolejliler’den sonra Antalya Kepez’i de mağlup ederek rakiplerine gözdağı verdi. Bundan 3 hafta öncesine kadar ligde sıkıntılı günler yaşayan, hakkında “ligden düşer” yorumları yapılan sarı-mavililer Kepez galibiyetiyle aynı zamanda eleştirilere tokat gibi cevap vermiş oldu. Pınar Karşıyaka maçında olduğu gibi Kepez karşısında da seyirci takımın en büyük destekçisiydi. 4 bin koltuk kapasiteli 19 Mayıs Spor Salonu’nda bin 500 kişinin de dışarıda kaldığı belirtildi. Karşılaşma boyuncu bir an olsun susmayan basketbolseverler, takımın yeniden Play-Off’u hedef olarak belirlemesinde büyük bir rol oynadı.

Monty ve Jamar’ın yerine alınan Marlon Smith ve Leroy Hickerson da forma giydi. 15 gün önce Güney Kıbrıs Ligi’nde forma giyen Marlon Smith’in 15 sayıya ulaştığı karşılaşmada mükemmele yakın bir oyun ortaya koyduğu belirtildi. 4 sayı ile oynayan Leroy Hickerson’un ise zamana ihtiyacı olduğu gözlerden kaçmadı.
ÇETİNKAYA: PLAY-OFF’U KONUŞUYORUZ
Genel Kaptan Murat Çetinkaya, Kepez galibiyeti sonrası camiada Play-Off hedefinin yeniden konuşulmaya başlandığını söyledi. 9 galibiyete ulaştıklarını, 8.sırada yer alan Pınar Karşıyaka ile aralarında 2 galibiyet farkı bulunduğunu vurgulayan Çetinkaya, “Arka arkaya aldığımız galibiyetlerle düşme korkusunu tamamen üzerimizden attık. Mersin maçını kazanmamız durumunda hem rahatlamış olacağız, hem de Play-Off iddiamızı daha ciddi düşüneceğiz. Sezon sonunda Play-Off’a kalamayabiliriz belki ama mücadelemizi bundan sonra bu hedef için sürdüreceğiz” dedi.
Çetinkaya, takıma birkaç gün önce katılmasına rağmen performansıyla takımının galibiyetinde büyük rol oynayan Marlon Smith’in kendisini büyülediğini söyledi. Marlon Smith’in beklediklerinden daha iyi çıktığını belirten Çetinkaya, “Takıma birkaç gün önce katılıp, iki antrenman yapan bir oyuncunun sahada mükemmele yakın bir oyun oynaması gerçekten müthiş,15 sayı attı bunun yanı sıra takıma çok faydalı oldu.Bundan sonra da Marlon’ın takıma katkı sağlayacağından kuşku duymuyoruz” diye konuştu.
Çetinkaya, Hickerson’un henüz hazır olmadığını, bu oyuncunun Mersin maçıyla birlikte takıma adapte olacağını sözlerine ekledi.
TÜRK TELEKOM ÇIKIŞINI SÜRDÜRDÜ
Beko Basketbol Ligi'nde 23. hafta maçları tamamlanırken, Efes,bu haftayı da ilk sırada bitirdi.
Efes Pilsen, deplasmanda Aliağa Petkim'i 81-75'lik skorla geçerek puanını 44'e çıkardı ve bu hafta da liderlik koltuğunu rakiplerine bırakmadı. Türk Telekom, haftanın en önemli maçında Fenerbahçe Ülker'i sahasında konuk etti. Başkent temsilcisi, rakibini 87-78 yenerek üst üste 10. galibiyetini elde etti ve puan sıralamasında 2. sıraya yükseldi. Türk Telekom, bu galibiyetle olası bir Play-Off eşleşmesinde de rakibiyle eşitliği sağlamış oldu. Galatasaray Cafe Crown ise ligin son sırasında yer alan Casa TED Ankara Kolejliler'e 74-63 yenilerek 6. yenilgisiyle tanıştı. Sarı-kırmızılılar, haftayı 40 puanla 3. sırada tamamladı.
Ligde 24.hafta şu karşılaşmalar oynanacak: Kepez Belediyesi-Galatasaray Cafe Crown, Aliağa Petkim-Türk Telekom, Casa TED Ankara Kolejliler-Erdemirspor, Efes Pilsen-Pınar Karşıyaka, OYAK Renault-Banvit, Beşiktaş Cola Turka-Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ve Fenerbahçe Ülker-Darüşşafaka Cooper Tires karşılaşmaları yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri