Üniversite Maliye'ye hazırlanıyor

Torku Selçuk Üniversitesi, Best Balıkesir Basketbol ile deplasmanda oynadığı maçı fazla zorlanmadan kazanırken puan farkı elde ederek liderlik koltuğunda oturmaya devam etti.

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, Best Balıkesir Basketbol ile deplasmanda oynadığı maçı fazla zorlanmadan kazanırken puan farkı elde ederek liderlik koltuğunda oturmaya devam etti.  Sarı-mavili temsilcimiz 8 Aralık Cumartesi Günü Maliye Milli Piyango ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Selçuk Üniversitesi'nin zorlu karşılaşması saat 17.00'de oynanacak. Sarı-mavililer zorlu maçın hazırlıklarına bugün başlayacak. Selçuk Üniversitesi'nin tek hedefi zivredeki yerini sağlamlaştırmak.

Haftalardır averajla lideri takip eden Darüşşafaka son 4 maçını kazanan Yeşilgiresun Belediyesi’ne konuk oldu. Bu maçta ev sahibi takım, galibiyet serisini beşe çıkartarak çıkışını sürdürdü. Vestelspor engelini aşan Mackolik.Com Uşak Üniversitesi averajla ikinci sıraya yerleşirken, ikinci yenilgisini alan Darüşşafaka ise üçüncü sıraya indi. Maliye Milli Piyango ve Akhisar Belediyesi takımları da bu hafta oynadıkları maçları kazanarak üst sıralardaki yerlerini korumayı başardılar. Oynadığı 10 maçtan 7 galibiyet çıkartan Akhisar Belediyesi’nin Amerikalı oyuncusu Tyrone Nelson 28 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 5 top çalma ile haftanın en iyi performanslarından birini gerçekleştirdi. 5 maçlık galibiyet serisiyle tüm dikkatleri üzerine çeken Yeşilgiresun Belediyesi’nde John Ofoegbu 21 sayı, 15 ribaund ile en dikkat çeken isim oldu.

Lider Torku Selçuk Üniversitesi’nden William Clinton Clark 15 sayı, 13 ribaund ile Pertevniyal’den Anthony Brown ise 12 sayı, 11 ribaund ile haftanın double-double yapan oyuncuları arasında yer aldılar. Yeşilgiresun Belediyesi’nin oyun kurucusu Alex Gordon, Darüşşafaka potasına bıraktığı 27 sayı ile ligin sayı lideri olmaya devam etti. İzmir deplasmanında henüz galibiyeti bulunmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yenen Bandırma Kırmızı’dan Fatih Canıtitiz ise ürettiği 21 sayı ile haftanın en skorer Türk oyuncusu oldu.

Ligin 2. sırasında bulunan Darüşşafaka, deplasmanda Yeşil Giresun'a 88-81 mağlup olarak temsilcimizin bir puan gerisinde kaldı. Deplasmanda Trabzon Basketbol'u 93-88 mağlup eden Maliye Milli Piyango ise 18 puanla ligin 3. sırasına yerleşti. Alınan bu sonuçlardan sonra bu cumartesi günü oynanacak olan  Maliye Milli Piyango- Selçuk Universitesi maçı ayrı bir önem kazanmış oldu. Ligin 10. haftasında alınan sonuçlar ise şöyle: Pİ Koleji 70-74 Gelişim Koleji, Akhisar Belediye 88-70 Final Gençlik, Best Balıkesir Basketbol 54-72 Torku Selçuk Universitesi, Pertevniyal 68-62 Başkent Gençlik, İzmir Büyükşehir Belediyespor 58-65 Bandırma Kırmızı, Yeşilgiresun Belediye 88 -81 Darüşşafaka, Trabzonspor Basketbol 88-93 Maliye Milli Piyango, Fibrabeton İstanbulspor 65-67 İstanbul Büyükşehir Belediyespor. Ligin 10. haftası dün oynanan Mackolik.com Uşak Universitesi-Vestel maçı ile sona erdi.

11. hafta ise 7 Aralık Cuma günü oynanacak maçlarla başlayacak. Ligin 11. haftasında oynanacak olan maçlar şöyle: Gelişim Koleji-Best Balıkesir Basketbol, Final Gençlik-Mackolik.com Uşak Universitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Pİ Koleji, Vestel-Fibrabeton İstanbulspor, Başkent Gençlik-Yeşilgiresun Belediye, Trabzonspor Basketbol-İzmir Büyükşehir Belediyespor, Maliye Milli Piyango-Torku Selçuk Universitesi, Bandırma Kırmızı-Pertevniyal, Darüşşafaka-Akhisar Belediye.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri