Üniversite kötü başladı

Ligin ilk yarısını yenilgi ve zirveye veda ederek kapatan Torku Selçuk Üniversitesi, ikinci yarıya da kötü başladı. Sarı-mavililer Balıkesir deplasmanında Bandırma Kırmızı'ya 73-67 mağlup oldu

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, ligin 2. yarısının ilk maçında dün deplasmanda Bandırma Kırmızı ile karşı karşıya geldi. İlk yarının son maçında mağlup olarak ligin zirvesini kaybeden sarı-mavililer devreye iyi başlamanın hesaplarını yaptı ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Temsilcimiz ikinci yarıya Bandırma Kırmızı'ya 73-67 mağlup olarak başladı.
Balıkesir Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynanan maça her iki ekipte kontrollü başladı. İlk dakikalarda sayı eretmekte zorlanan taraflar ilk dört dakika geride kaldığında 4-3'lük skorla ilk periyodu sürdürdüler. Ev sahibi bandırma bu sürede Tufan ve Ahmet Fatihle sayılar bulurken, temsilcimiz Selçuk Üniversitesi ise ilk sayısını Granger'in üçlüğü ilye kaydetti. İlk dakikalarda savunmaları ile dikkat çekin ekiplerden Bandırma Kırmızı Raymond ile ilk periyotta son 5 dakikaya girilirken 13-3'lük bir üstünlük sağladı. İlk periyodun bitimine 3 dakika kala kendini toparlayan Üniversite, aradaki 10 sayılık farkı Ufuk ve Clark ile bulduğu sayılarla kapatmaya başladı. Maçın ilk periyodu Bandırma'nın 19-10'luk üstünlüğü ile geçildi.

İkinci periyodun ilk bölümlerinde her iki ekipte arka arkaya yaptıkları top kayıpları ile dikkat çekti. İlk iki dakikayı sayısız geriye bırakan ekiplerden Selçuk Üniversitesi periyodun ilk sayısını İhsanla buldu. İkinci periyotta Üniversite'den Ufuk, Bandırma'dan ise Yiğitcan sahneye çıktı ve takımlarına arka arkaya kazandırdıkları sayılarla skor dengesini bozmadılar. İkinci periyodun ortalarında Burak ve Granger, attıkları sayılarla Bandırma ile aradaki farkı 5 sayıya kadar düşürdü. Maçın ikinci periyodunda taraflar sayı üretmekte zorlanırken, yaptıkları karşılıklı ataklarla skor dengesini bozamadılar. Periyodun son bölümlerine girilirken Bandırma Mert'in attığı üçlük ile aradaki farkı yeniden açmayı başardı. Karşılaşmanın ilk yarısı Bandırma Kırmızı'nın 33-25'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısına temsilcimiz Selçuk Üniversitesi daha etkili başlamak istedi. Ancak yine sayı üretmekte zorlanan her iki takımla üçüncü periyodun ilk 3 dakikasından sayı çıkaramadılar. Periyodun ilk sayılarını Bandırma'dan Yiğitcan, Üniversite'den ise Burak Selen kaydetti. Üçüncü periyodun son bölümlerine karşılıkla sayılarla giren takımlar yine skor dengesini bozmakta başarılı olamadılar. Ev sabihi ekip aradaki on sayılık farkı korumak isterken temsilcimiz ise maçın son periyoduna skor dengesini sağlayarak girmek için mücadele etti. Son saniyelerde savunmasında sıkıntılar yaşayan Selçuk Üniversitesi son periyoda 53-41 geride girdi.

Maçın son periyodu ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bu periyoda yine ev sahibi ekip Bandırma Raymond'un sayısı ile başladı ve farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Selçuk Üniversitesi ise Bandırma'ya Clarck ile cevap verdi. Selçuk Üniversitesi Ufuk ile sayılar bulurkan Bandırma da buna Mert ile cevap verdi ve ilk bölümlerde aradaki sayı farkı değişmedi. Maçın geneline bakıldığında üç sayılık atışlarındaki isabet ile dikkat çeken Bandırma'dan Amhet Fatih Cantitiz, skoru Bandırma lehine tutmakta ön plana çıktı. Üniversite, Granger'in sayıları ile aradaki farkı azaltma çabası verdi. Temsilcimiz maçın son 5 dakikasına 60-51 geride girdi. Son 3 dakikaya Granger'in sayıları ile farkı 9 sayıya indirerek giren Üniversite, Clark ile oluna yeniden ortak oldu. Bandırma ise sarı-mavililere Mert ile cevap verdi. Temsilcimizin maçı çevirmek için verdiği çaba son bölümlerde yeterli olmadı. Selçuk Üniversitesi, ikinci yarının ilk maçında Bandırma'ya 73-67 mağlup oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri