Üniversite karıştı

Torku Selçuk Üniversitesi'nde iç sahada alınan Akhisar Belediyespor yenilgisinin yankıları sürüyor. Sarı-mavili ekip sahasında ilk yenilgisini alırken sıralamada ise 3. basamakta haftayı tamamladı

Basketbol 2. Liginde mücadele eden Torku Selçuk Üniversitesi sezonun ilk yarısında deplasmanda yenildiği Akhisar Belediyespor karşısında rövanşı da kaybetti. Sarı-mavili ekip devreye 16 sayı önde girdiği maçın 2. yarısında adeta döküldü. Rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Torku Selçuk Üniversitesi sahadan yenilgi ile ayrılarak taraftarı karşısında ilk defa üzüldü. Sarı-mavili ekipte alınan sonuç moralleri bozarken yönetimin Ajlan Kavasoğlundan rapor istediği belirtildi.
RAKAMLARLA AKHİSAR MAÇI
Torku Selçuk Üniversitesi ağır bir yenilgi aldığı Akhisar Belediyespor karşılaşmasında  44 ribaund 11 asist 3 top çalma ve 13 top kaybı ile oynadı. Akhisar Belediyespor ise 35 ribaund, 15 asist, 2 top çalma ve 11 top kaybıyla oynadı. Şut yüzdelerinde rakibinin yüzde 37'ye yüzde 38 gerisinde kalan sarı mavili ekip serbest atışlarda ise yüzde 53 te kaldı.Akhisar Belediyespor serbest atışlarda yüzde 73 başarı ortalaması ile oynadı. İç atışlarda rakibine yüzde 41'e yüzde 36 üstünlük sağlayan Torku Selçuk Üniversitesi dış atışlarda ise yüzde 30'a yüzde 43 rakibinin gerisinde kaldı.
LİGDE 23. HAFTA GERİDE KALDI
Ligin yirmi üçüncü haftasında oynanan maçlarda 5 deplasman takımı evlerine 2 puanla dönmeyi başarırken,Maliye Milli Piyango, rakiplerinin kaybettiği haftada Göztepe Sportif ile oynadığı maçı kazanarak liderliği averajla ele geçirdi. İzmir deplasmanından galibiyetle dönen Yeşilgiresun Belediyesi ise yükselişini bu haftada sürdürerek ikinci sıraya yerleşti. Torku Selçuk Üniversitesi’ni seyircisi önünde yenilgi ile tanıştıran Akhisar Belediyesi önemli bir galibiyete imza attı. El-Amin ile kadrosunu güçlendiren Trabzonspor Basketbol ise Final Gençlik ile deplasmanda oynadığı maçı kazanarak üst gruptan kopmadı.
Ligin 23. haftası geride kalırken birçok oyuncu performansı ile dikkat çekti. Pi Koleji’nde forma giyen Vincent Grier 11 sayı, 10 ribaund, 12 asist ile triple double yaparak en etkili performansa imza attı. Haftayı galibiyetle kapatan takımlardaki oyuncuların istatistiklerini incelediğimizde yine Pi Koleji’nden Kaspars Kambala 25 sayı, 14 ribaund, Yeşilgiresun Belediyesi takımından Alex Gordon ise 26 sayı, 10 asist ile double-double yapan isimler oldular.
Pi Koleji-Fibrobeton İstanbulspor: 87-55, Final Gençlik-Trabzonspor Basketbol:  74-79, Gelişim Koleji-Yeşilgiresun Belediye: 73-78, Maliye Milli Piyango-Göztepe Sportif: 81-72, Best Balıkesir Basketbol-Uşak Üni: 84-81, İstanbul BŞB.-Pertevniyal: 68-80,  Torku Selçuk Üniversitesi-Akhisar Bld.: 65-68, Vestel-İzmir BŞB.: 74-83, Darüşşafaka-Bandırma Kırmızı: 69-56
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri