Üniversite hız kesmedi

Ligin ilk yarısını 5te 5 yaparak kapatan Üniversitespor, 2. yarı için hızını kesmedi. Yılbaşı izni önerisini geri çeviren ve çalışmalarına devam eden sarı-mavililerde tek eksik Amerikada düğünü olan Meeking

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi A Grubu’nda mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi’nde eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Manisa deplasmanında 67-62 kazandığı Vestel maçıyla sezonun ilk yarısını tamamlayan temsilcimiz, lige 9 Ocak’a kadar ara verilmesine rağmen izin kullanmıyor. Teknik heyet ve yönetimin yılbaşı izni önerisini geri çeviren Selçuk Üniversiteli basketbolcular, Manisa deplasmanı dönüşü ayaklarının tozuyla antrenmana çıktı. Bugün çift çalışma yapacak olan temsilcimizde oyuncuların, izin kullanmadan hazırlıklara devam kararı alması teknik kadro ve yöneticileri mutlu etti.

Şampiyonluk havasına girdiklerine dikkat çeken Kulüp Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut, “Vestel’i deplasmanda üstün bir oyunla mağlup edip 5’te 5 yaptık. Sezonun ilk yarısını hedeflediğimiz noktada tamamladık. Bu nedenle mutluyuz. Ancak bizi daha çok sevindiren olay, oyuncularımızın şampiyonluğa olan inançlarının iyice artması ve bunu gerek sahadaki mücadeleleri gerekse de saha dışındaki tavırlarıyla net bir şekilde ortaya koyuyorlar. Tüm takımlar lige verilen aradan istifade ederek yılbaşı iznine çıkarken, bizim oyuncularımız izin önerisini geri çevirdiler. Bu son derece önemli ve sevindirici bir gelişme. 9 Ocak’ta deplasmanda oynayacağımız Ormanspor maçına kadar hazırlıklarımız sürecek” dedi.
Başkan Turgut, Manisa deplasmanında kendilerini yalnız bırakmayan iki otobüs dolusu taraftara da teşekkür ederek, “Tüm camia olarak yeniden Beko Basketbol Ligi’ne dönme adına kenetlendik. İç sahadaki son maçta tribünler büyük ölçüde dolmuştu. Bunun devamında iki otobüs dolusu taraftarımız bizi Manisa’da yalnız bırakmadı. Galibiyette büyük rol oynayan taraftarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Öte yandan Selçuk Üniversitesi’nin Amerikalı oyuncusu Antonio Meeking ülkesinde dünya evine giriyor. Nişanlısı ile düğün töreni gerçekleştirecek olan Meeking, Manisa deplasmanı sonrası Amerika’ya gitti. Başarılı oyuncunun 1 haftalık izin sonrası Konya’ya dönerek çalışmalara katılacağı açıklandı.
Öte yandan ilk yarının son haftasında alınan sonuçlar şöyle:  Gelişim Koleji - Trabzonspor Basketbol: 85-79 Tenis Eskrim Dağcılık - Yeşilyurt: 81-84 Erçelik Pamukkale Üniversitesi - Akçakoca Poyraz: 76-87 Vestel - Selçuk Üniversitesi: 62-67 İTÜ - Genç Telekom: 75-77 Optimum TED Ankara Kolejliler - FMV Işık: 91-73 Ormanspor - Beykoz: 72-70 Pertevniyal - İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 83-70 Uşak Belediyesi - Olin: 61-72 Yeni Nesil - Hacettepe Üniversitesi: 78-97 Akhisar Belediyesi - Genç Banvitliler: 75-71 Düzce Gençlik - Final Spor: 69-67
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri