Üniversite hastanelerinde personel yetersizliği şikayeti

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Olgun: ''İlimizde bulunan iki üniversite hastanemizde personel yetersizliği yaşanmaktadır''
Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, Konya'da bulunan iki üniversite hastanesinde personel yetersizliğinin bulunduğunu belirtti.
     Olgun, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite hastanelerinin tıp alanında birçok konuda öncü olduğunu açıkladı.
     Üniversite hastaneleri aracılığıyla sağlanacak kazanç için herkesin el birliğiyle üniversite hastanelerine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Olgun, bu hastanelerde çalışan personelin sorunlarının çözülmesi gerektiğini bildirdi.
     Üniversite hastanelerinin mali sorunlarla uğraşmak zorunda bırakıldıklarını savunan Olgun, şunları kaydetti:
     ''Genel bütçeden üniversite hastanelerine pay verilmemesi önemli bir sorundu. Türk Sağlık-Sen olarak genel bütçeden üniversite hastanelerine acil yardım yapılması talebinde bulunduk ve bu talebimiz iktidar tarafından yerine getirildi. Üniversite hastanelerinin bir nebze rahatlaması sağlanmıştı. Ancak ilimizde bulunan iki üniversite hastanemizde de ciddi manada personel yetersizliği yaşanmaktadır. Özellikle hemşire, ebe ve diğer sağlık personeli yetersizdir. Bu iki hastaneniz yetersiz personeline rağmen büyük bir özveri ile Konyamızda Türkiye'ye örnek sağlık hizmeti verilmektedir. Konya siyasetçilerinin bu konunun üzerine düşerek bu iki hastanemize personel istihdamının sağlanması hususunda çalışma yapmaları ilimizdeki sağlık hizmeti açısından önemlidir.''
     Olgun, üniversite hastanelerinin sorunlarının çözülmesiyle Türkiye'de birçok ilke imza atılacağını, sorunların çözülmesi için tüm Konyalılar olarak çalışmakta olduklarını dile getirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri