Üniversite Hastaneleri Birliği toplantısı bitti

Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği tarafından bu yıl Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nün ev sahipliğinde 8'incisi düzenlenen Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı sona erdi
Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği tarafından bu yıl Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nün ev sahipliğinde 8'incisi düzenlenen “Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı” iki günde gerçekleştirilen 6 oturumun ardından sona erdi. Kapanış oturumunda söz alan Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, “Bizim görevlerimizden birisi hastalara hizmet etmektir ancak üniversiteler sadece hizmet üretmez. Eğitim ve araştırmayı da göz ardı etmemeliyiz” dedi.
Toplantının kapanış oturumuna Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, YÖK Üyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, Selçuk Üniversitesi Hastaneler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, konuk rektörler, hastane başhekimleri, dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı. 6 oturum halinde gerçekleştirilen ve üniversite hastanelerinin sorunlarının tartışılıp, çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan katılımcılar, 2 gün süresince üniversite hastanelerinde performans, araştırma, eğitim, tam gün yasası, hastanelerde Ar-Ge ve inovasyon, sağlık turizmi, hastalara ve yakınlarına hizmet, üniversite hastanelerinin Türkiye'deki yeri ve önemi konularını ele alıp bu alanlara yönelik çözüm önerileri sundular.
ÜNİVERSİTELER SADECE HİZMET ÜRETMEZ
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, 2 gün boyunca çok önemli konularda görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, “Konya'da 6 oturumda dolu dolu bir toplantı geçirdik. Üniversite ve üniversite hastanelerinin sorunlarını tartıştık. Üniversite hastanelerinin araştırma, performans ve eğitim ağırlıklı olması gerektiği düşüncesini paylaştık. Bizim görevlerimizden birisi hastalara hizmet etmektir ancak üniversiteler sadece hizmet üretmez. Ciddi sorunlarımız var, bunu bilmek ve bu sorunlara çözüm aramak zorundayız. Sorumluluğumuz hastaneleri çağdaş ve en iyi şekilde yönetmektir. Eğitim ve araştırmayı da göz ardı etmeden hizmette de iyi olmak zorundayız” dedi. Türkiye'de sağlık alanında üniversite hastanelerinin çok ciddi bir yeri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Söylet, “Yıllardır en zor hastalara üniversite hastaneleri müdahale etmiştir. Bugüne kadar yapılanları yok saymamak gerekir. Üniversite hastaneleri bu ülkeye çok iyi hizmet etti” şeklinde konuştu.
YENİLİĞİ TAKİP ETMELİYİZ
Ar-Ge ve inovasyon kavramlarının artık üniversite hastanelerinde de sık sık konuşulmaya başlandığını belirten Prof. Dr. Söylet, “Bilgi yoğunluğu içerisinde doğruyu bulmak çabası içerisinde olmayız. Doğruyu bulmaya çalışırken de ortak akılla hareket etmenin faydalı olacağı düşüncesindeyim. Ayrıca sağlık turizmi üniversite hastanelerinin de uzağında kalmamalı. Sağlık turizmi gündemimize almamız gereken önemli konulardan birisidir. Özel hastanelerin de sorunlarını dinleyerek çözüm üretmemiz gerekir. Dünyaya ayak uydurmak, çağın gerektirdiği yenilikleri yakalamak için farklı açılımları mutlaka yapmalıyız” diye konuştu.
Prof. Dr. Söylet, son olarak 2 gün boyunca toplantıya ev sahipliği yapan Selçuk Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri