Üniversite-Fener

Son haftalardaki performansı ile moral kaybeden Üniversitespor, bugün Fenerbahçe ile karşılaşıyor
BEKO Basketbol Ligi’nde üst üste aldığı mağlubiyetlerle sıkıntılı günler yaşayan temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi bugün Fenerbahçe Ülker ile 12.hafta karşılaşmasına çıkıyor. Karşılaşma 17:00’de Abdi İpekçi Arena’da başlayacak. Karşılaşmayı İsmail Özgün yönetecek. Özgün’ün yardımcılığını ise Serkan Sert ve Özlem Yalman yapacak. Temsilcimizde zorlu karşılaşmada Beşiktaş maçında oyundan ihraç edilen İlker Türel dışında eksik ya da cezalı bir oyuncu bulunmuyor. Zorlu mücadele, Digiturk Spormax kanalından naklen ve şifresiz olarak yayınlanacak.
Temsilcimiz bugünkü karşılaşma öncesi 4 galibiyet, 7 beraberlikle 13.sırada yer alırken, ligde zirve hesapları yapan Fenerbahçe Ülker ise 19 puanla 3.sırada yer alıyor. Berkay Salihlioğlu ve Edmund Saunders ile yollarını ayırdıktan sonra Genç Üniversiteliler’den Eren Özteke’yi A takıma alan sarı-mavililer ilk yarıda kalan 4 maçın 2’sini kazanmak istiyor. 12.haftaya girilirken ligde kritik konumda bulunan sarı-mavililerin Fenerbahçe karşısında varını yoğunu ortaya koyacağı bildirildi. Lige Play-Off hedefiyle başladıktan sonra üst üste iyi sonuçlar alan ve yaygın basının adından övgüyle bahsettiği Üniversitesporlu oyuncuların Fenerbahçe isminden çekinmedikleri, bu maçı kazanarak ligde çıkışa geçmek istedikleri kaydedildi.
KAMANLI: ZOR BİR MÜCADELE BİZİ BEKLİYOR
Üniversitespor Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Kamanlı, ligdeki en zor maçlarından birine çıkacaklarını söyledi. Kaybedilen maçlar sonrası bu maçın öneminin arttığını belirten Kamanlı, “Aslında kötü takım değiliz ama son haftalarda form düşüklüğü yaşadık.Bununla ilgili her türlü önlemi aldık.Kimse merak etmesin. En kısa zamanda başarılı sonuçlar alarak tekrar çıkışa geçeceğiz.  Basketbolda inişler ve çıkışlar hep birlikte yaşanıyor. Umarım Fenerbahçe maçı bizim için güzel günlerin başlangıcı olur” dedi.
ÇETİNKAYA: UMUTLUYUZ
Üniversitespor Genel Kaptanı Murat Çetinkaya, bugünkü karşılaşma için umut ettiklerini söyledi. Fenerbahçe maçının hedef maçlarından biri olmadığını, ancak mağlubiyeti de akıllarının ucundan geçirmediklerini vurgulayan Çetinkaya, “Basketbolda umut ve mücadelenin iç içe olduğunu düşünüyorum. Her maçımıza kazanmak için çıkıyoruz. Aklımızın ucundan başka bir sonuç geçmiyor. Kısıtlı imkanlar içinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Fener maçı çıkış maçımız olur” diye konuştu.
İLKER VE GÜNEY’E CEZA VERİLDİ
Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, antrenör, sporcu ve kulüplere adeta ceza yağdırdı. Geçtiğimiz hafta oynanan Selçuk Üniversitesi-Beşiktaş Cola Turka maçında çıkan olaylar nedeni ile İlker Türel’e 1 maç ve 3 bin YTL para cezası verilirken, Yardımcı Antrenör Gökhan Güney’e de 2 maç ve 2 bin 500 YTL ceza verildi. Kurul, Beko Basketbol Ligi’nde Konya’da 20 Aralık Cumartesi günü oynanan Selçuk Üniversitesi-Beşiktaş Cola Turka karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle, Beşiktaş Cola Turka oyuncularından Mire Chatman’e 1 maç müsabakalardan men ve 3000 YTL para cezası, Dennis Mims’e 2 maç müsabakalardan men ve 5000 YTL para cezası, Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Hakan Demir’e de 2 maç müsabakalardan men ve 3500 YTL para cezası verdi. Kurul, Üniversite oyuncusu İlker Türel’e 1 maç müsabakalardan men ve 3000 YTL para cezası ile Selçuk Üniversitesi Yardımcı Antrenörü Gökhan Güney’e de 2 maç müsabakalardan men ve 2500 YTL para cezası uyguladı. Disiplin kurulu ayrıca, Galatasaray Cafe Crown-Kepez Belediyesi maçıyla ilgili olarak, Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Şubesi’ni 4000 YTL para cezasıyla cezalandırdı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri