Üniversite evinde kral

Torku Selçuk Üniversitesi sezonun ilk devresinde oynadığı 17 maçta 4 yenilgi aldı.

Türkiye İkinci Basketbol Liginde mücadele eden Torku Selçuk Üniversitesi 2012-2013 sezonunun ilk devresini yenilgi ile tamamlayarak koltuğu Uşak Üniversitesi'ne devretti. Sezona Beko Basketbol Ligi hedefi ile başlayan sarı-mavili ekip ilk devrede evinde hiç maç kaybetmedi. Torku Selçuk Üniversitesi ilk yarıda 4 yenilgisini de dış sahada oynadığı maçlarda aldı.Sarı-mavili ekip bu yenilgileri ligde vasat konumdaki takımlardan aldı. Torku Selçuk Üniversitesi ligideki ilk yenilgisini 6. haftada Akhisar Belediyespor deplasmanında aldı. 2.yenilgisini ise yine daplasmanda alan sarı-mavili ekip Maliye Mille Piyango'ya 94-90 yenildi. Torku Selçuk Üniversitesi 3. yeniglisini ise 15. haftada Final Gençlik deplasmanından aldı.

Sarı-mavili ekip son olarak ise Başkent Gençlik'e yine deplasmanda yenildi. Torku Selçuk Üniversitesi yenilgilerini deplasmanda alırken evinde ise hiç maç kaybetmedi. Torku Selçuk Üniversitesi devre arasını en iyi şekilde değerlendirerek 2. yarıya daha iyi başlamanın hesaplarını yapıyor. Sarı-mavili ekip sezonu ilk sekiz içinde avantajlı bir yerde bitirerek sezon sonunda Beko Basketbol Ligine yükselmek istiyor. Torku Selçuk Üniversitesi ligde en az sayı yiyen takımı olarak göze çarptı. Sarı-mavili ekip oynadığı 17 maçta 1208 sayı yedi. Selçuk'u 1209 sayı ile Best Balıkesirspor takip etti. Torku Selçuk Üniversitesi yediği 1208 sayıya karşılık 1359 sayı üretti.

BAŞKENT KARŞISINDA ZAYIF KALDI

Torku Selçuk Üniversitesi devrenin son maçında deplasmanda karşılaştığı Başkent Gençlik karşısında zayıf kaldı. Sarı-mavili ekip rakibi karşısında yüzde 37'lik şut ortalaması ile oynarken  Başkent Gençlik ekibi ise şutlarda yüzde 42'lik başarı sağladı. Serbest atışlarda yüzde 47 ile oynayan Torku Selçuk Üniversitesi karşısında serbest atışlarda yüzde 75'lik başarı sağlayan bir rakip buldu. Sarı-mavili ekip 2 sayılık atışlarında  ise yüzde 55'e yüzde 47 geride kaldı. Dış atışlarda da rakibini geçemeyen Sarı-mavili ekip yüzde 22'lik dış atış başarısına yüzde 23'lük cevap aldı. Rakibine riabund ve top çalmada üstünlük sağlayan Torku Selçuk Üniversitesi 52 ribaunduna karşılık 37 ribaund gördü. Top çalmada 5-4'lük üstünlük sağlayan sarı-mavililer Asistlerde 14-9 geride kaldı.Torku Selçuk Ünevirsitesi son saniye basketi ile kaybettiği maçta 13 top kaybı yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri