Üniversite dert etmiyor

Erdemire mağlup olarak düşme korkusunu derinden hissetmeye başlayan Üniversitespor, Cumartesi günü Pınar Karşıyakayı yenerek bu mağlubiyeti telafi etmek istiyor.

BEKO Basketbol Ligi’nin 20.haftasında Erdemir, karşısında beklemediği bir mağlubiyet alan temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nde hüzün hakim. Rakibi karşısında iyi mücadele etmesine rağmen bunu skora yansıtamayınca sahadan 86-79 gibi bir skorla ayrılan sarı-mavililerde oyuncu, yönetici, teknik heyet başta olmak üzere malzemeci ve kulüp çalışanlarının ağzını bıçak açmıyor. Sezona iyi başlamasına rağmen daha sonra aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaşatan sarı-mavililerde Cumartesi günü 16:00’da 19 Mayıs Spor Salonu’nda oynanacak olan Pınar Karşıyaka maçına final gözüyle bakılıyor. Erdemir’e yenilerek rakibinin bir sıra altına gerileyen, iki takımın küme düşeceği ligde düşme korkusunu derinden hisseden sarı-mavililer Karşıyaka maçını ne yapıp edip kazanmak istiyor. Bu maçın hazırlıklarına 19 Mayıs Spor Salonu’nda bugün 10:00’da başlayacak temsilcimizde eksik yok.

HOCAMIZLA DEVAM EDİYORUZ
Erdemir maçını yorumlayan Genel Kaptan Murat Çetinkaya, rakipleri karşısında iyi mücadele ettiklerini, iyi savunma yaparak farkı 4 sayıya kadar indirdiklerini ancak bir türlü öne geçemediklerini söyledi. Türkiye kupası’nda final oynayan Erdemir’in ligde son 1-1,5 aylık periyotta yükselişe geçtiğini vurgulayan Çetinkaya, “Biz iyi bir takıma karşı mücadele ettik. Rakibimiz sezon başındaki Erdemir değil. Kupada final oynayarak moral buldular. Karşılaşmada birçok sayı fırsatı yakaladık, bunları değerlendirememek, rakibin sayı bulmasına neden oldu. Bizim bu maçta tek sevincimiz takımın geriden gelerek öne geçme hırsını taşıması. Bu gelecek haftalar için bize umut verebilecek bir durum. Takımın son ana kadar mücadele gücünü yitirmemesi bize moral oldu. Erdemir maçını kazanamayınca kendimizi ateşe attık. Ancak alt sıralardan kurtulacak olan yine biziz. Şimdi Cumartesi günü evimizde konuk edeceğimiz Pınar Karşıyaka maçını kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.
Çetinkaya, Erdemir mağlubiyeti sonrası oyunculara para cezası verilmesinin gündemde olmadığını söyledi. Bazı gazetelerde Üniversitespor’un mağlubiyetinden sonra çıkan, “Acaba Cengiz Karadağ gönderilecek mi” türünden haberlere tepki gösteren Çetinkaya, “Cengiz hocamızın hakkında olumsuz bir şey düşünmüyoruz. Yönetim kurulu oturup hocamızla ilgili bir şey konuşmamışken, takımın başındaki bir antrenörü yıpratmaya yönelik bu haberler doğru değil.Cengiz hocamızla sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.
KARADAĞ: SEZONUN EN ÖNEMLİ MAÇINA ÇIKACAĞIZ
Selçuk Üniversitesi’nin antrenörü Cengiz Karadağ, Pınar Karşıyaka karşısında sezonun en önemli maçına çıkacaklarını belirterek, tek düşüncelerinin kazanmak olduğunu belirtti. Karadağ, yaptığı açıklamada, Pınar Karşıyaka ile cumartesi günü kendi sahalarında kritik bir maça çıkacaklarını belirtti. Rakiplerinin son haftalarda oyun anlamında iyi bir çıkış yakaladığını ifade eden Karadağ, “Zorlu bir mücadele olacak. Sezonun en önemli maçına çıkacağız. Tek düşüncemiz kazanmak. Galibiyetten başka bir şey düşünmüyoruz” diye konuştu. Karadağ, taraftarın da desteğiyle sahadan galibiyetle ayrılacaklarına inandığını belirterek, şunları kaydetti: “Pınar Karşıyaka maçının ardından Casa TED Ankara Kolejliler ile Ankara’da Kepez Belediyesi ile de Konya’da karşılaşacağız. Bu 3 maçı da kazanarak bir galibiyet serisi yakalamak istiyoruz. Bunu başarabilecek gücümüz var. Oyuncularıma güveniyorum. Bu 3 maçlık periyotu kayıpsız atlatarak çok daha iyi yerlere gelmek istiyoruz.” Kasığında problem olan Ibekwe’nin 3 gün dinlendirileceğini belirten Karadağ, bu futbolcunun Pınar Karşıyaka maçına yetiştirilmeye çalışıldığını da sözleri ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri