Üniversite-Aliağa

Haftalardır galibiyete hasret kalan Üniversitespor, bugün Aliağa Petkimle karşı karşıya geliyor. Sarı-mavililerin tek hedefi alacağı galibiyetle moral bulmak ve ligde iyi bir çıkış yakalamak
Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, ligin 13. haftasında bugün Aliağa Petkim’le kendi salon ve seyircisi önünde karşı karşıya geliyor. Saat 17.00’de 19 Mayıs Spor Salonu’nda oynanacak olan zorlu maçı Mehmet Keseratar, Alper Özgök ve Aydın Karaçam hakem triyosu yönetecek. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Ülker karşısında farklı mağlup olarak büyük moral kaybeden temsilcimiz Üniversitespor, zorlu maç öncesinde 16 puanla 13. sırada yer alıyor. Lige bu sezon yükselen ve renk katan İzmir temsilcisi Aliağa Petkim ise 19 puanla 5. sırada bulunuyor.
Haftalardır em kendi evinde hemde dışarıda oynadığı maçlarda iyi bir performans ortaya koyan ancak galibiyet almayı başaramayan temsilcimiz Üniversitespor, taraftar desteğini de arkasına alarak Aliağa Petkim’i mağlup etmenin hesaplarını yapıyor. Beşiktaş Cola Turka maçında oyundan ihraç edildiği için Fenerbahçe Ülker karşısında forma giyemeyen İlker Türel, Aliağa maçında forma giyebilecek. Ligde üst üste 4 mağlubiyet aldıktan sonra morali bir hayli bozulan oyuncuların tamamen Aliağa maçına kilitlendikleri, bu karşılaşmayı kazanarak yeni yılın ilk galibiyetini almak istiyorlar.
Sarı-mavililer hafta içinde Saunders ve Berkay’la yollarını ayıran ve Mutlu Demir’i renklerine bağladı. Temsilcimizde zorlu karşılaşma öncesi eksik ya da cezalı bir oyuncu bulunmazken yeni transfer Mutlu Demir’in Antrenör Cengiz Karadağ’ın görev vermesi halinde Aliağa karşılaşmasında forma giyebileceği belirtildi. Genç Üniversiteliler’de başarılı bir performans sergileyen Eren Özteke’nin de Aliağa maçında forma giyme ihtimalinin yüksek olduğu öğrenildi.
Üniversitespor Antrenörü Cengiz Karadağ, Aliağa Petkim maçını kazanmaktan başka bir düşüncelerinin olmadığını söyledi. Taraftarları önünde oynayacakları zorlu karşılaşmada onların desteği ile arzu ettikleri sonucu alacaklarına inandığını ifade eden Karadağ; “Mutlu'nun transfer edilmesi ile beraber kadromuzu güçlendirdik. Aliağa maçında ligin başındaki mücadeleci ruhumuzu sahaya yansıtarak seyircimiz önünde yeniden kazanmak istiyoruz. Kendi evimizde oynadığımız maçlarda çok iyi bir görüntü ortaya koyuyoruz. Ancak maçların son bölümlerinde kazanmaya yakın olduğumuz maçları kaybediyoruz. Bugün bu hataları tekrarlamadan, oyunun sonuna kadar mücadelemizi sürdürerek kazanacağımızı düşünüyorum. Bunun için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.
Galibiyetten başka düşünceleri bulunmadığını belirten Başkan Yardımcısı ve Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Kamanlı ise “Çok iyi oynamamıza rağmen, bir türlü istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Hakem hatalarının yanı sıra, son dakika basketleriyle kaybetmek de canımıza tak etti. bugün oynayacağımız maçta, Aliağa Petkim karşısında dikkatli davranıp galip gelmek istiyoruz. Edmund’un yerine transfer ettiğimiz Mutlu Demir’in, takıma yararlı olacağına ve büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bizi her maçta destekleyen Konyalı basketbol severlere teşekkür ediyorum, onların aynı şekilde desteğini Aliağa maçında da bekliyoruz. İnşallah, bu kez sahadan galip ayrılan taraf biz olacağız” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri