Üniveriste, ilkkupada ilk finali oynayacak

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Federasyon Kupası grup eleme maçları tamamlandı

 2. Lig takımlarının katıldığı turnuvanın 3. gününde Atatürk Spor Salonu'nda (G)Grubu'nda oynanan günün ilk maçında Pi Koleji, Vestel'i 86-77 yendi. Finalde oynayacak takımın belli olacağı günün ikinci maçı ise Selçuk Üniversitesi ile Darüşşafaka arasında oynandı. Karşılaşmayı 72-63 kazanan Selçuk Üniversitesi, daha önce (H)Grubu'na lider bitirmeyi garantileyen Bandırma Kırmızı'nın finalde rakibi oldu. Federasyon Kupası'nda şampiyonluk maçı, Bugün saat 15.00'te Atatürk Spor Salonu'nda Bandırma Kırmızı ile Selçuk Üniversitesi arasında oynanacak.
ÜNİVERSİTEYE MARTİN SAMARCO ŞOKU
Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde mücadele edecek olan temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nde buruk sevinç yaşanıyor. Sarı-mavililerde bu sezon ilk kez düzenlenen Federasyon Kupası’nda finale yükselmenin mutluluğu yaşanırken, Martin Samarco’nun sakatlığı sevinci hüzne dönüştürdü. Sarı-mavili yöneticilerden alınan bilgiye göre Martin’in rakibinin sert müdahalesi sonucu sakatlandığı ifade edildi.  Amerikalı oyuncu dün sabah Meram Tıp Fakültesi’nde aşil tendonundan ameliyat oldu.Aşil tendonunun koptuğu açıklanan Martin’in sezonu kapattığı belirtildi. Takımın en iyi oyuncusunu kaybettiklerini belirten sarı-mavili yöneticiler, “Hadi’den sonra önemli bir kayıp daha verdik. Martin hazırlık döneminde sergilediği performansla göz dolduran bir isimdi. Bu oyuncumuzun yerine guard mevkisinde oynayacak bir Amerikalı oyuncu almak için temaslara başladık. Ancak şu an bile transferi gerçekleştirsek, takıma adapte olması 1 ay sürecek. Önemli bir kayıp vermenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dediler.
Öte yandan Federasyon Kupası’nda Torku Selçuk Üniversitesi bugün Bandırma Kırmızı ile karşı karşıya gelecek. Bursa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak mücadele saat 15.00’da başlayacak. Çekişmeli geçmesi beklenen maç TBF TV’den canlı olarak yayınlanacak. Torku Selçuk Üniversitesi kupayı kazanıp, lig öncesi moral depolamak istiyor.
MARTİN'NİN SAKATLIĞI BİZİ ÇOK ÜZDÜ
Torku Selçuk Üniversitesi’nin Başantrenörü Ajlan Kavasoğlu Martin’in sakatlanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve“Ameliyatı başarılı geçti, en kısa sürede sahalara dönmesini diliyoruz. Bu organizasyonun yapılmış olması 2. Lig takımları için çok iyi bir hazırlık oldu. Buraya gelinceye kadar çok kaliteli ve zevkli maçlar oynadık. Bandırma Kırmızı çok genç ve basketbol adına iyi şeyler yapmaya çalışan bir organizasyon. Final maçının sonucu ne olursa olsun hepimiz zevk alalım. Türkiye Basketbol Federasyonu’na da bu organizasyon için teşekkür ediyorum”dedi.
Torku Selçuk Üniversitesi’nin deneyimli oyuncusu Orçun Göllü ise “Federasyon Kupası’nın ilk düzenlenmesi ve finale yükselmemiz büyük bir keyif. Yarınki maç hiç kolay olmayacak. İki önemli eksiğimiz var. Ama sistemimiz içinde bunları egale edeceğiz. Seyir zevki olan keyifli bir maç bizleri bekliyor” ifadelerini kullandı. Selçuk Üniversitesi Genel Menajeri Yaşar Berber, “Finale kalmak bizim için çok sevindirici bir olay. Ama tabii oyuncumuz sakatlanması bizi üzdü. Final maçında Bandırma Kırmızı’ya başarılar diliyorum”dedi.
Bandırma Kırmızı Başantrenörü Selçuk Ernak,  “Sezon öncesinde hem kaliteli bir hazırlık süreci hem de güzel bir hedef oldu bütün takımlar için. Uzun bir maratondu, oldukça çekişmeli maçlar oynandı. Biz çok genç bir takımız, ilk kez düzenlenen bu kupada finale kadar gelmek bizim için büyük bir gurur… Final maçı çok güzel geçecektir. İki tane basketbol oynamaktan zevk alan ekibin mücadelesi seyirciler için de zevkli olacaktır. Bu arada Selçuk Üniversitesi’ne de geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Martin’in sakatlanmasına en az onlar kadar üzüldük” diye konuştu 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri