Unilever yöneticileri, sanayicilerle buluştu

Tüketim mallarının önde gelen şirketlerinden Unilever yöneticileri, Konya'da sanayiciler ile bir araya geldi.

Tüketim mallarının önde gelen şirketlerinden Unilever yöneticileri, Konya'da sanayiciler ile bir araya geldi.
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda, Unilever'e Konya Organize Sanayi'sindeki (KOS) yatırımından dolayı teşekkür ederek, dondurmanın yanı sıra diğer ürünleri de Konya'da üretmeleri için bütün desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
KOS Bölgesi'nin, yatırımcıya önemli avantajlar sağladığının altını çizen Büyükhelvacıgil, organize sanayi bölgelerinin, kar amacı gütmeyen kuruluşlar olduğunu ifade ederek, Türk özel sektörünün, rekabette eşit şartların sağlanması halinde neler yapabileceğini son 10 yılda gösterdiğini bildirdi.
Unilever Konya Fabrika Proje Direktörü Selim Tansug ise Konya'da olmaktan mutlu olduklarını ve Konya Sanayi Odası'nın kendilerine önemli destekler verdiğini anlattı.
Konya sanayisini gördükten sonra, projeye olan inançlarının daha çok arttığını vurgulayan Tansug, şunları kaydetti:
''Konya'dan pek çok ülkeye dondurma satacak Algida fabrikası ile yola çıktık. Unilever'in diğer ürünlerini de önümüzdeki yıllarda Konya'da üretmemesi için bir sebep yok. Unilever, hızlı tüketim malları sektöründe dünyanın lider firmalarından birisidir. Unilever'in yıllık cirosu 44-45 milyar avro. Türkiye'de ise yıllık 3 milyar lira. Unilever, 150'den fazla ülkede 150 binden fazla çalışanı olan çok uluslu bir şirkettir.''

AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri