Ünal Karaman, Hakem Hatalarından Dert Yandı

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, büyük acı çektikleri hakem hatalarından dert yanarak, "Vicdanı olan bir insanın buna tahammül etmesi mümkün değil." dedi.PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un Aytaç Durak Tesisleri’nde basınla...

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, büyük acı çektikleri hakem hatalarından dert yanarak, "Vicdanı olan bir insanın buna tahammül etmesi mümkün değil." dedi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un Aytaç Durak Tesisleri’nde basınla sohbet eden Teknik Direktör Ünla Karaman, geride kalan haftalarda öne çıkan hakem hatalarını eleştirdi. Kendi lehlerine olanlara da aleyhlerine olanlara da tahammül etmenin vicdanı olan insanlar için mümkün olmadığının altını çizen Karaman, "Verilen kararlar iğreti duruyor. Bu sistem, bu düzen böyle gitmez. Şu ana kadarki süreçten çok rahatsızım. Kaybettiğimiz puan adına değil, toplumun ahlakı adına. Puan kayıpları her zaman olacaktır ama ben mücadelemi vereceğim. Ben her maçıma kazanma adına hazırlanırım, berabere kalırım, kaybederim herşey olabilir. Ama adam gibi kaybedeyim. Sahada beni rakip yensin." diye konuştu.

Kayserispor maçında yaşanan hakem hatalarını örnekler vererek eleştiren Karaman, "Kayserispor beni yenebilir ama sen kalkıyorsun alakasız yerde alakasız fauller veriyorsun. Burada insanlar emek harcıyor, burada insanlar aylardır maaş alamadan hizmet veriyor. Taraftar herkesten fazla takımına sahip çıkmış. O zaman senin bu kulüple ilgili beklentin ne. Masum bir hata gibi gelmiyor. Ben olaya sadece 3 puan olarak bakmıyorum, toplumun değerleri bağlamında bakıyorum. Toplumdaki yozlaşmanın sadece sporda olmadığını son günlerdeki olaylarda görüyoruz. Adaletin olmadığı yerde ahlâkı nasıl savunacaksın? Sporun bütün bileşenlerinin doğru, düzgün, ahlâklı olması lazım." İfadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZDE YETERİNCE KAOS VAR, ADANASPOR MAÇINI OLGUNLUKLA KARŞILAYACAĞIZ"

Konuşmasında önümüzdeki günlerde yapılacak Adanaspor-Adana Demirspor derbisine de değinen Karaman, psikolojisi zor bir maç olacağını vurguladı. Fiziksel ve zihinsel hazırlığın, sinir ve öfke kontrolünün olması gereken bir maç olduğunun üzerinde duran Karaman, "Bizler sporcular olarak, teknik adamlar olarak kaosa, kargaşaya, kavgaya değil centilmenliğin ön planda olduğu ve sporun getirisi olan her türlü sonuca hazır olmamız gerektiği mantığıyla hazırlanacağız. Kazanma adına hazırlanacağız. Bunun getirisi inşallah bizim istediğimiz şekilde olur." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hür türlü sonucu olgunlukla kabul etmeye gayret göstereceğiz. Türkiye’nin en önemli derbilerinden birisinde, geçmiş dönemlerde şahit olduğumuz şeyler var. Şunu söyleyeyim, ülkemizde yeterince kaos ortamı var. Bir ilk olarak bu derbinin geçmesini bekliyorum. İnşallah kavganın, karmaşanın olmadığı ve sporun getireceği sonucun olgunlukla karşılanacağı bir derbi olmasını bekliyorum. Umudumu hep o yönde canlı tutuyorum."

Karaman ayrıca, takımın kısa sürede büyük bir aşama kaydettiğini de anlatarak, taraftarlardan kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri