Ünal Karaman: Abartacak bir sevincim olmadı

Ünal Karaman: Oyuncularım gol sevinçlerini paylaşmak için doğal olarak kulübeye koştular. Bu oyunculara kulübeye gelmeyin mi deseydim, benimle paylaşmayın mı deseydim. Ben hangi sevinci abartmışım?

Atiker Konyaspor'un geçtiğimiz cumartesi günü deplasmanda Trabzonspor'la oynadığı karşılaşma sonrasında taraftarların sosyal medyadaki karşılıklı atışmaları devam ederken, yeşil beyazlı ekibin asbaşkanı Recep Çınar'ın hakem Mete Kalkavan ve Trabzonspor'un Konyalı teknik direktörü Ünal Karaman'la ilgili açıklamaları da gündemi oldukça meşgul edecek gibi.   Çınar'ın, “Mete Kalkavan sinyalizasyon görevi yaptı” başlıklı demecinin son parağrafındaki, Ünal Karaman'la ilgili sözlerine hem olumlu hem de olumsuz tepkiler gelirken, kendisiyle görüştüğümüz Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman, gol sevinçlerini abartmadığını, dolayısıyla da  konunun böyle aksettirilmesinin kendisini çok üzdüğünü söyledi. Karaman, “Konya benim ata toprağım, benim, o toprağın insanlarını üzecek abartı bir sevincim olmamasına rağmen, o insanları üzmüşsem, kendilerinden özür dilerim” dedi.

PENALTIYI ATTI, BANA KOŞTU

Rodelga'nın penaltıyı gole çevirdikten sonra kendisine doğru koştuğunu ve doğal olarak buna karşılık verdiğini ifade eden Ünal Karaman, “Benim futbolcum bundan önceki maçlarda  iki penaltı kaçırdı ve bu maçta penaltı olunca kendisine güvendiğimiz noktasında 'bu penaltıyı da sen atacaksın' dedim. Rodelga'da gitti penaltıyı attı ve o sevinçle bana geldi. Ben bir takımın teknik direktörü olarak futbolcuya, 'bana gelme, sevincini benimle paylaşmamı' deseydim. Böyle bir şey olabir mi? Maçtan sonra çalınan “Konyalım” türküsü sizleri ne kadar üzdüyse, şerefim üzerine yemin ederim ki beni de o kadar üzdü. Sonrasında da Konyalım türküsünü çalanlara gereken tepkimi  en ağır şekilde gösterdim ve bunun hesabını sordum.”

KONYALI OLMAKTAN GURUR DUYARIM

Gol sevincini abarttığını sanmadığını, ancak bunun özellikle sosyal medyada çok kötü işlendiğini dile getiren Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman, Konyalı olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Konya benim ata toprağım. Benim anam, babam orada, o topraklarda yatıyor. Konya benim memleketim, Konyalı olmakla da her zaman gurur duydum ve bunu her platformda da dillendirdim. Benim o toprağın insanlarını üzecek bir şey yapmam mümkün değil. Yine söylüyorum, oyuncular gol sevinçlerinde kulübeye geldiler, ne yapsaydım yani, gelmeyin mi deseydim, benimle paylaşmayın mı deseydim.  Ben hangi sevinci abartmışım? Eğer abartmışsam ve toprağımın insanlarını üzmüşsem, başta Konyaspor kulübü başkanı Hilmi Kulluk olmak üzere, tüm hemşehrilerimden özür diliyorum. Tekrar söylüyorum; sevindim, ama abartmadım.”

BENİM DURUŞUMU HERKES BİLİR

Türkiye'nin değişik kulüplerinde görev yaptığını, bir dönem Konyaspor'da da görev aldığının altını çizen Ünal Karaman, duyguları ile profesyonelliği hiçbir zaman karıştırmadığını belirterek, bu konudaki düşüncelerini ise şu şekilde paylaştı.

“Evet ben profesyonel bir insanım. Ekmeğimi de bu işten kazanıyorum. Profesyonellikten önce de benim bir karakter yapım, bir duruşum var. Ünal Karaman bu duruşu ile Ünal Karaman olmuş, sevilmiş ve toplumda saygı görmüştür. Ben bunlardan asla vazgeçmem. Vazgeçersem hayata bakışımla ters düşerim. Konyaspor küme düşeceğini de bilsemde ben duruşumdan, karakterimden ödün vermem, oyuncularıma çıkın en iyi mücadelenizi verin derim. Çünkü, bu bir karakter meselesidir. Konyaspor'da olsam da Trabzonspor'a aynı şekilde mücadele ederdim” şeklinde konuştu.

AYKUT HOCA SEVDİĞİM BİR İNSANDIR

Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman'la dostluğunun futbolculuk yıllarına dayandığını, kendisini gerçekten çok sevdiğini, dolayısıyla da bu maçta kendisine gösterilen tepkiyi normal karşılamasının mümkün olmadığını ifade ederek, “Taraftarların karşılıklı olarak birberlerini, camiaları inciti ve kırıcı tezahuratlarını tasvip etmem asla mümkün değil. Karşılıklı tahrikler sonucunda istenmeyen tezahüratlar elbette beni de üzmüştür.  Aykut Hoca benim en sevdiğim, en değer verdiğim futbol adamlarından birisidir. Üzülmedim mi? Elbette üzüldüm. Bunlar futbolda  olmaması gereken şeyler. Maçtan sonra kendisiyle kucaklaştık ve bundan sonra da kucaklaşmaya devam edeceğiz. Keşke bu tür şeyler futbolda hiç olmasa, ama maalesef oluyor ve biz futbol insanlarını da üzüyor” diyerek sözlerini noktaladı.

BURAK TAŞPINAR

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri