Ünal Aysal'dan transfer müjdesi

Yeni Başkan Ünal Aysal, yeni sezon için bomba transfer bekleyen Galatasaray camiasına mesaj yolladı. "4-5 flaş transfer yapacağız" diyen Aysal, isim verdi
Aysal, "Transferler için kaç para gerekiyorsa buluruz. 4-5 flaş transfer yapacağız... Elmander ve Kallström’ü almayı çok istiyorum. Listede birkaç tane daha böyle isim var.”

4-5 BANKO TRANSFER

Galatasaray’ın yeni Başkanı Ünal Aysal, Sarı-Kırmızılı kulübün geleceği ve kendi bilinmeyenleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu, “Elmander ve Kallström’ün transferini çok istiyorum” diye camiaya ‘mesaj’ gönderdi. Aysal şu açıklamaları yaptı: “Yeni dönemde takıma transferler için kaç para gerekiyorsa buluruz. Ben ikna olursam, gerekeni yaparım. 4-5 yabancı ve yerli flaş transfer yapacağız. Olumlu sonuçlanan ve direkt olarak ilk 11’de oynayacak oyuncularla görüştük. Elmander (Johan Elmander - Bolton Wanderers) ve Kallström’ü (Kim Kallström - Lyon) çok istiyorum. Listede birkaç tane daha böyle isim var.

‘KADERİM HOCAYA BAĞLI’

Galatasaray’da yeni seçilen başkan Ünal Aysal’ın yönetimi, teknik direktör konusunda ikiye ayrılmış durumda. Bir bölüm “Takımın başına yerli teknik direktör getirmeliyiz, o da Fatih Terim olmalı” diyor. Diğer yarısı ise yabancı bir hocanın, alınacak yabancı oyuncularla yeni bir ekol yaratılması gerektiği görüşünde. Son kararı ise “Kaderim hoca ile birlikte yazılacak” diyen başkan Ünal Aysal verecek. Aysal’ın danışmanı, eski sportif direktör Bülent Tulun ilk tercih olan Eric Gerets ile ön görüşme yaptı. Ancak gelmesi zor gibi görünüyor.

JOL “GELİRİM” DEDİ

Gerets’in yanı sıra Fatih Terim ile Hollandalı çalıştırıcı Martin Jol de listenin tepesinde bulunan diğer isimler. Aysal, Terim’e pek sıcak bakmazken, tecrübeli hocanın da “Hayır” deme olasılığı yüksek. Jol ise ‘prensipte’ G.Saray’a “Gelirim” dedi. Ancak görüşmelere devam ediliyor. Ünal Aysal ve yönetiminin listesinde yer alan ‘sürpriz’ isimler ise Arjantin ile Dünya Kupası’nda bekleneni veremeyen ünlü futbol adamı Diego Armando Maradona ile Atletico Madrid ile yol ayrımında olan genç teknik direktör Quique Sanchez Flores.

‘FLORYA 2 AYDA ÇÖZÜLÜR’

G.Saray yönetimi olarak öncelikli hedefimliz, lig şampiyonluğu. Florya’yı iyi bir sportif direktör ve teknik adamla 2 ay içinde toparlarız. Ben de takımın tüm maçlarına gitmeyeceğim. Çünkü şu anda kulübün karşılaşma izlemekten çok daha önemli işleri bulunuyor. Ancak temsil görevlerini de ben üstlenmek istiyorum. Özellikle Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına ben gideceğim. Bu arada ben ve yönetimimin asıl hedefi, kulüp olarak mücadele ettiğimiz bütün branşlarda başarıya ulaşmak. Camiamızın, rakiplerinin karşısında başının eğilmemesi.”

Borç 350 milyon dolar

Galatasaray Kulübü’nün mevcut toplam borcu 350 milyon dolar civarında. Bu ay sonuna kadar da 50 milyon dolarlık bir ödememiz var. Ancak biz kesinlikle bundan çekinmiyoruz. Yöneticilerin işi gerekli kaynağı bulmaktır. Biz bunun için görevdeyiz. Ayrıca G.Saray’ın değerli varlıkları da var. Bunlar satılabilir. Riva’da ise elimizde bulunan inşaat izni yıl sonunda sona eriyor. Bu nedenle eldeki süre içerisinde inşaata ivedi şekilde başlanması gerekiyor.”

‘Şampiyon Trabzon olsun’

“Süper Lig’de bu sezon Galatasaray yarışta yok. Ancak ben bu sezon Trabzonspor’un şampiyon olmasını isterim.”

‘G.Saray’ın işçisiyim’

“Bazen beni ünlü Rus iş adamı Abramovich ile kıyaslıyorlar. Kulübümüz için benden farklı beklentiler içerisinde olmasınlar. Çünkü Abramovich benden çok daha zengin, genç ve de daha yakışıklı. İki kulüp arasında da büyük farklar var. G.Saray, Chelsea gibi şirket değil. Aksine kamu kuruluşu gibi, sahibi yok. Ben de G.Saray’ın bir işçisiyim.”

‘Arda aklını çalıştırmalı’

“Ben olsam, Arda’yı genç yaşında kaptan yapmazdım. Bu Arda’ya haksızlık oldu. Bir taltif değil. Çünkü 2 yıl sonra kaptan olsa, çok daha faydalı olabilirdi. Galatasaray’dan ayrılıp ayrılmama konusunda kararsız. En kısa sürede onunla oturup konuşacağız. Ben, yeni hoca ve Arda toplantı yapacağız. Avrupa fikrine kapılınca genç isimler sabırsız olur. Ben olsam ona ‘Gitmeye hazır değilsin. 1-1.5 yıl daha kal, bize güven. Seni korumaya alır, el ele yürürüz’ derdim. Kalbini değil, aklını çalıştırırsa, Galatasaray’da kalmalı. Gitmek isterse de kesinlikle zorluk çıkarmam.”

HABERTÜRK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri