Ünal Aysal: Engin Baytar Büyük Takım Oyuncusu Değil

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, seçim öncesinde merak edilen soruları cevaplarken, takımın puan kaybıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise "Geçen sene de 8 puan kaybıyla başladık." dedi.Takım ve teknik ekiple görüştüğünü de belirten...

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, seçim öncesinde merak edilen soruları cevaplarken, takımın puan kaybıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise "Geçen sene de 8 puan kaybıyla başladık." dedi.

Takım ve teknik ekiple görüştüğünü de belirten Başkan Aysal, "Bu sene 5 puan kaybımız var. Geçen Florya'yı ziyaretimde oyuncularla ve teknik kadroyla konuştum. Tamam ama sezonu şimdi başlatıyorsunuz. Sıfırlanmış olarak sezonu başlatalım dedim. Umarım bu mesajı tam olarak aldılar ve umuyorum taraftarımıza güzel neticeler hediye edecekler." diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 18-25 Ekim'de yapılacak olan seçimli olağanüstü kongre öncesinde merak edilenleri TRT 1'de katıldığı programda açıkladı. Aysal, sezon başında yaşanan puan kayıplarını açıklarken, "Geçen sene de 8 puan kaybıyla başladık. Bu sene 5 puan kaybımız var. Geçen Florya'yı ziyaretimde oyuncularla ve teknik kadroyla konuştum . Tamam ama sezonu şimdi başlatıyorsunuz. 0'lanmış olarak sezonu başlatalım dedim. Umarım bu mesajı tam olarak aldılar ve umuyorum taraftarımıza güzel neticeler hediye edecekler." dedi.

Takımın kötü gidişi, ligdeki kayıplar, Şampiyonlar Ligi'ndeki iç saha beraberliği ve taraftarın gösterdiği tepkileri de konuşan Başkan Aysal, "Tepkileri hoş görmek lazım. Oyuncularımızın kıymetini bilmemiz lazım. 90 dakika sahada ter döküyorlar ve en iyisini vermeye çalışıyorlar. Form ve konsantrasyon düşüklüğü olabiliyor. Taraftarlarımız hep zaferlere alıştığı için, sükutu hayale uğruyorlar ve ani reaksiyolar oluyor. Bu tip tepkilere çok aldırmamak lazım ama bu yaşlarda çok çabuk etkilenebiliyorlar. Moral yıkıntısı yaşanacak olaylar değil. Taraftarların bu tip tepkilerini hoş görmek lazım." ifadelerini kullandı.

"BANA DA İSTİFA DİYE BAĞIRDILAR"

Takım içinde bazı oyunculara gösterilen tepkilere de açıklık getiren Başkan Ünal Aysal, "Sneijder de 2 maç üst üste kötü performans gösterirse aynı tepkiyi görür. Taraftarlardan isteğim daha toleranslı olmaları. Üstlerine böyle menfi bir şekilde etkileniyorlar. Bu gençliğin DNA'sında var. Kayserispor maçında yenildik ve taraftarlar bana istifa diye bağırdılar. Ben etkilendim. Taraftarların başarıda ve başarısızlıkta ciddi katkıları var bunu görmek lazım." dedi.

"EN İYİ KADRO GALATASARAY'DA"

Takımın kalitesi, oyuncuların performansı ve teknik ekibin tercihleriyle ilgili soruları da cevaplayan Başkan Ünal Aysal, şöyle konuştu:

"4. yıldız bu sene çok değişik bir ambians getirdi lige. Oyuncularımın bundan etkilenmemesi mümkün değil. Bu yavaş yavaş pozitif bir havaya, daha güzel maçları seyretmemize sebep olacaktır. İyi tarafından bakmak istiyorum. Şu anda en ufak bir endişem yok, takımın sene sonu başarıları yönünden. En zengin ve en iyi kadroya sahip takımız. Buradaki sorunumuz kaliteden ziyade sayımızın çokluğu. Bence hem hoca yönünden bu bir handikap oluşturuyor, oyuncunun hepsini mutlu etmesi için herkese fırsat verme zorunluluğunu istiyor. Bu da değişik kadroyu sahaya sürmeye onu itiyor. Hocamız standart bir kadroyu seyircilerin önüne getirecek. Onda bir form eksikliği varsa o kadroda bir değişiklik yapacak.

Tahmin ediyorum Prandelli, bu süreci hızla aşacak. Benim dönemimde, 40 ay içinde hocaların istemediği hiçbir oyuncu alınmamıştır. Listeleri onlar verir, kendi önerilerini kendileri verirler. Müzakereler yapılır, ben onaylarım ve transfer yapılıyor. Hoca bir oyuncuyu oynatmam diyorsa, öyle bir transfer katiyen yapmayız. Hiçbir yönetici de böyle bir riski alamaz.

"AYRILIK DURUMUNDA PARA SORUN OLMAZ"

Prandelli ile her zaman iki taraf da istemediği koşulda yolları ayırabilir. Cezai bir şart yok. İlk Fatih hocayla anlaşma da böyleydi, Mancini de böyleydi. Prandelli de böyle. Prandelli de ben de gönül adamıyız. Prensipler üzerine konuşuyoruz. Ayrılık durumunda para sorununun olacağını sanmıyorum. Prandelli'nin bir kredi dönemi var. Şu an o kredi dönemi içinde. Başarıyı değerlendirmek için şimdi çok erken.

AYRILAN YÖNETİCİLERLE PROBLEM VAR MI?

En zor olan beşeri ilişkiler. İnsanları tanımak ve beraber yaşamak. hepimiz bu kulüplere hizmet ederken gönül bağıyla hizmet ederek paylaşıyoruz. Yönetim kurulu bu kişileri bir araya toplayan, kulüplerin yaşayan odağı. Bazen hoşnutsuzluklar, ikili ilişkilerde sürtüşmeler oluyor. Burada yanılabiliriz. Bazen seçimler beklentilerinizin ötesinde olabilir. Bunlara aldırmadan işinize bakmanız gerekir. 1. yönetimde çok iyi arkadaşlarım vardı, çok iyi çalıştık ve dostane ayrıldık. Bu dostane ilişkilerimiz devam ediyor. Şu anda yayını yapan arkadaşımız ısrarlı bir şekilde bu ismi vermiyor, bilmek dahi istemiyoruz. Günahı ve vebaliyle tüm arkadaşlarımı sevgiyle anıyorum. Bazen iyi şeyler yapıyoruz, bazen de yapamıyoruz."

ENGİN VE EBOUE NEDEN YOK?

Galatasaray'la yollarını ayıran Engin Baytar ile ilgili sert açıklamalarda da bulunan Başkan Ünal Aysal, "Engin'in sorunu ayrı. Engin neden kadro dışı kaldığını basına anlatarak doğrulamış oldu. Engin büyük takım oyuncusu olmadığını da kanıtladı bana göre. Eboue tamamen fiziki durumundan kaynaklanan sebeplerden oynatılmıyor. Düştüğü vakit kalkmayan. Çok sık düşen bir savunma oyuncusu, siz de biliyorsunuz. Savunma oyuncusu kalkamıyorsa, her düştüğü vakit kalkamayıp gol oluyorsa düşer. Hoca da bunlara bakarak kararını verdi." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri