Umutlu bekleyiş

FIFAnın verdiği 2 yıllık transfer yasağını ortadan kaldırmak için girişimlerini sürdüren Konyaspor, CAStan gelecek iyi haberi bekliyor

FIFA’nın verdiği 2 yıllık transfer yasağını ortadan kaldırmak için girişimlerini sürdüren Konyaspor, CAS’tan gelecek iyi haberi bekliyor. Başkan Karapınar, cezanın büyük ihtimal kalkacağını söyledi

 

Konyaspor’da umut bekleyişi sürüyor. Sırp oyuncu Miloş davası nedeniyle 2 yıl transfer yapmama cezasına çarptırılan Konyaspor’un kaderini CAS’tan gelecek haber belirleyecek. Cezada yürütmeyi durdurma kararının verilip verilmeyeceği konusunda ise Başkan Bahattin Karapınar, girişimlerinin sürdüğünü ve iyi bir sonuç almayı umduklarını söyledi. Karapınar, “İsviçre’de gerekli hukuki işlemleri tamamlayarak dilekçemizi verdik. UEFA 1. Asbaşkanı Şenez Erzik ve Federasyon başkanı Sayın Mahmut Özgener’le de konuştuk. Cezanın kaldırılması konusunda bizlere yardımcı olacaklarını ifade ettiler” dedi.

Konyaspor adına cezanın kaldırılması ya da tedbir alınması konusunda gereken ne varsa yapıldığını ve hukuki sürecin başladığını ifade eden Başkan Karapınar “CAS, dosyamızı incelemeye aldı. İşimizin sağlam yürümesi adını, İngiltere’nin Chelsea kulübünün avukatından da yardım aldık. 8 Haziran 2011 gününden itibaren CAS kararını 10 gün içerisinde verecek. Yani, 20 Haziran 2011 günü Konyaspor’a verilen ceza için yürütmeyi durdurma kararı olumlu ya da olumsuz olarak çıkacak.”

Konyaspor’da yapılan ödemeler ve cezadan etkilenip etkilenilmeyeceği konusunda da görüşlerini açıklayan Başkan Karapınar “Konyaspor’u yeniden Süper Lige çıkarma hedefi koyduk. Büyük fedakarlıklar yaparak futbolculara gereken ödemeleri yaptık. İskelet kadromuz ve takımda kalması istenen futbolcular kaldılar. İyi bir ekip olduk. Ceza gelse de gelmese de Konyaspor etkilenmeyecek, en iyi şekilde bir takımın kuracağız” diye konuştu.

Teknik direktör konusuna da değinen Karapınar, “Yılmaz Vural Hocamla daha öncede konuşup anlaşmıştık. Kendisi bugünlerde Konya’ya gelecek ve tekrar oturup konuşacağız. Tabiî ki Süper Lig ile Banka Asya fiyat tarifeleri her açıdan aynı olamaz. Teknik heyetin ve futbolcuların bu konuda anlayış göstermelerini bekliyoruz. Bu takımı birlikte düşürdüğümüz teknik adamlar olsun, futbolcular olsun fedakarlık yapmalı. Futbolda da ahde vefa olmalı. Taraftarlarımız ve spor kamuoyu rahat olsun, Konyaspor düştüğü yere geri dönecektir. Yeter ki, Konya olarak el ele, kol kola verelim” dedi. 

SEYİRCİDE SINIFTA KALDI

Konyaspor, Süper ligde başarılı olamayarak küme düşerken, seyircisi ise sınıfta kaldı. Dahası, yeşil-beyazlı taraftarlar, takımın içerisinde bulunduğu kritik durum nedeniyle bu sezon maçlara beklenen ilgili göstermedi.

Kartal’ın, ligin ilk ve ikinci yarısında iç sahada oynadığı 17 maçını, toplam 149 bin 879 kişi izledi.. İstatistiklere göre, ilk yarıdaki biletli seyirci sayısı brüt 87 bin 879 kişi olurken, ikinci yarıdaki maçlara gelen seyirci sayısı ise, 62 bin 675 olarak gerçekleşti.

Konyaspor’un, ligin ilk yarısında, 8. hafta da Fenerbahçe ile oynadığı maçı 17 bin 344 kişi izledi.. Bu, sezonun seyirci rekoru olarak tarihe geçti.. Bu karşılaşmayı 17. haftada Galatasaray ile yapılan maç 13 bin 707 kişiyle izledi.. Ligin ikinci yarısında 30. hafta da oynanan Beşiktaş maçında ise, tribünlerde 10 bin 893 kişi vardı..

Sezon boyunca yapılan 17 maçın sadece 4’ünde 10 bin seyirci barajı aşılırken, ligin 24. haftasında oynanan Ankaragücü maçı ise 10 bin 889 seyirciyle, en çok ilgi gören  4. maç oldu.. Konyaspor’un en az ilgi gösterilen maçı ise, bin 976 biletli seyircinin izlediği Sivasspor maçı olarak istatistiklerde yerini aldı.. Bu maç 33. hafta da oynandı. 

Konyaspor’un, iç sahada yaptığı diğer maçlara gelen seyirci sayısı ise şöyle:    

Eskişehirspor ( 9 bin 955). Bucaspor (8 bin 769). Karabükspor (7 bin 609). Trabzonspor (8 bin 052).  Kayserispor (6 bin 849). Kasımpaşa (6 bin 416). Gençlerbirliği (8 bin 503). Bursaspor (9 bin 856). Gaziantepspor (9 bin 198). İstanbul BŞ (8 bin 033). Antalyaspor (7 bin 695). Manisaspor (4 bin 135).

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri