Umutları Türk halkı

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Patanide de Müslüman halk zulüm görüyor. Birçoğumuzun ismini bile duymadığımız bu Müslüman ülke ise büyük umutla Türkiyeden gelecek yardımı bekliyor
PATANİLİ MÜSLÜMANLAR UMUTLA BEKLİYOR

Dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Tayland ve Endonezya sınırındaki Müslüman Patani ülkesi halkı da çeşitli zulümlere maruz kalıyor. Patani’de yaptığı incelemeler sırasında gördüğü acı manzarayı anlatmak üzere Konya’ya gelen Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu Muhabiri Adem Özköse, Patanili Müslümanların özellikle Türkiye’den büyük yardımlar beklediğini söyledi.

SESLERİNİ DUYURMALARINA İZİN VERİLMİYOR

Patani halkının hilafetin Osmanlı Devleti’nin varisi olan Türkiye’nin elinde olduğuna inandığını ve Türkiye’nin önderliğinde bütün Müslüman halkın yaşadığı zulme son vermek için yeniden dirilecekleri günü beklediklerini anlatan Adem Özköse, “Buradaki Müslüman halk, belki de Filistin’in yaşadığı zulümden daha fazlasını yaşıyor. Batılı medya gurupları halkın sesini duyurmasına izin vermiyor” dedi.


Malezya ile Tayland sınırında bulunan ve dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Yahudilerin zulmü altında kalan Müslüman Patani halkı, zulmün bitmesi için Türklerin yardımını bekliyor

Haritada tam olarak Malezya ile Tayland sınırında bulunan Patani’de Müslümanlar tıpkı Filistin, Irak, Afganistan, Çeçenistan ve Doğu Türkistan’da olduğu gibi işgal ve zulüm altında yaşıyor. Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu Muhabiri Adem Özköse, Yahudi zulmüne maruz kalan ve sesini kimseye duyuramayan Müslüman Patani ülkesine gerçekleştirdiği ziyarette, buradaki zulmün diğer Müslüman ülkelerde yaşanan zulümden çok daha fazla olduğunu dile getirdi.

PATANİLİ MÜSLÜMANLAR DAHA ÇOK ZULÜM ALTINDA

Anadolu İnsani Yardım Vakfı (İHH-Ayder) Konya il binasında düzenlediği basın toplantısında Patani’de yaşanan zulme değinen Adem Özköse, “3 Milyon Müslüman’ın yaşadığı Patani’de 2004 yılından bu yana 4 bine yakın sivil insan Budist Tayland askerleri tarafından vahşice öldürülürken, aralarında kadın ve çocuk yaşlardaki öğrencilerin de bulundu yüzlerce Patanili genç de göz altına alınıp tutuklanmış. Patani’de dini eğitim veren okullar askerler tarafından basılıp, bu okullarda görev yapan hocalar göz altına alınmış” dedi. Camilerde namaz kılan Müslümanların üzerine hunharca ateş açılması ve katledilmesi gibi elem verici olayların halen yaşandığına dikkat çeken Adem Özköse, “En son Patani’nin Narativa Bölgesi’nde Furkan Mescidi’ni basan Taylandlı askerler akşam namazını kılan 12 Müslüman’ı katletmişlerdi” diye konuştu.

BÖLGEDE BUDİSTLEŞTİRME ÇABASI HARCANIYOR

Amerika ve İsrail’in Asya’daki en iyi müttefiki olarak bilinen Tayland yönetiminin bir taraftan Patanili Müslümanlara zulüm yaparken, diğer taraftan da bölgeyi Budistleştirmek için yoğun çaba harcadığını dile getiren Adem Özköse, “Tayland’ın başkenti Bankong’tan Patani’ye getirilen her Budist aileye 6 dönüm ile 10 dönüm arası toprak veren Taylan yönetimi, ayrıca Patani’nin İslami yapısını bozmak için şehir merkezlerine bol miktarda Buda heykeli diktiriyor. Bölgeye yaptığım ziyaret esnasında bölge halkının yaşadığı zulüm ve baskılara bizzat şahit oldum. Her 400-500 metrede bulunan askeri teftiş noktalarında durdurulan Patanili Müslümanlar, askerler tarafından son derece kaba bir şekilde sorgulanıp gözaltına alınıyor. İnsanlar gece saat 19.00’dan sonra sokağa çıkmaya korktukları için misafirliklerden erken dönmek zorunda kalıyorlar. Tayland yönetimi ayrıca Müslüman halkın ahlakını bozmak için de Patani’ye fuhuş merkezleri, barlar ve diskolar açmış. Budist askerler de Patanili gençlere son derece cüzi fiyatlara uyuşturcu dağıtıyor” diyerek Patanili Müslümanların içinde bulundukları zor durumu anlattı.

TÜRKİYE’DEN BÜYÜK BEKLENTİLERİ VAR

Din, dil, kültür ve tarih olarak Tayland toplumundan tamamen farklı olan Patanili Müslümanların tek isteklerinin vatanlarında özgür bir biçimde yaşamak olduğuna dikkat çeken Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu Muhabiri Adem Özköse, “Patanili Müslümanlar Osmanlıya karşı olan sevgileri nedeniyle Türkiye’yi Müslümanların koruyucusu ve büyük ağabeyi olarak görüyorlar. Türkiye hem devlet bazında, hem de halk bazında tarihi misyonunu yerine getirip tıpkı Osmanlı gibi Patanililere ve yeryüzündeki mazlum Müslümanlara sahip çıkmalı. Bu hem Türk halkı için hem de Türkiye Cumhuriyeti için tarihi bir sorumluluktur” ifadelerini kullandı. Adem Özköse ayrıca dün akşam Alaaddin Keykubat Konferans Salonu’nda verdiği konferansta da Patani ve dünyanın diğer yerlerinde zulüm altında yaşayan Müslümanlarla ilgili izlenimlerini anlattı.

RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri