Umutlar tükeniyor

Konyaspor taraftarı ayrıca transfer yapamayan yönetime de ateş püskürüyor. Oyuncuların kötü futbolu ile birlikte yaşanan tüm bu olumsuzluklar taraftarın umutlarını tüketiyor

Atiker Konyaspor 2. Yarıya umutlu başlamasına rağmen 10 kişilik Gençlerbirliği karşısında alınan 2-1’lik yenilgi camiada şok etkisi yaptı. İkinci yarı öncesinde Mehmet Özdilek’in “Kimse merak etmesin bu takım ilk 10 içinde yer alacak” tarzındaki açıklamalarına ise taraftar “ kümede kalalım yeter diyor”.

10. TAKIM İLE PUAN FARKI 7

Atiker Konyaspor’da  Gençlerbirliği karşısında alınan yenilgi tüm hesapları alt üst etti. İkinci devrede ilk on içinde olmayı hedefleyen yeşil-beyazlı ekip bu hedefe yaklaşmak yerine tam tersi bir görüntü çizerek 17. sırada kalmaya devam etti.  Atiker Konyaspor’un 10. Sırada bulunan takımla arasında 7 puan bulunuyor.

KARTAL KAYBEDİYOR RAKİPLER KAZANIYOR

Atiker Konyaspor’un puan kaybettiği haftalarda yeşil-beyazlı ekibin en yakın rakipleri ise kazanıyor. Gençlerbirliği kazanarak puan farkını 4 yaptı ve 14. Sıraya yükseldi. Atiker Konyaspor’a puan olarak yakın olan Alanyaspor  da evinde 1-0 geriye düştüğü maçta Bursaspor’u 3-1 yenerek puanını 21 yaparak 12. Sıraya yükseldi. Yeşil-beyazlı ekiple arasındaki puan farkı ise 5’e yükseldi.  Osmanlıspor’un Galatasaray karşısında kaybetmesi ise küçük de olsa bir teselli oldu.

KONYASPOR’UN FİKSTÜRÜ  ZOR

Gençlerbirliği deplasmanında kaybeden Atiker Konyaspor’u çok daha zor bir fikstür bekliyor. Yeşil-beyazlı ekip  şampiyonluk kovalayan takımlar ile karşılaşacak. Atiker Konyaspor Pazar günü evinde Başakşehir ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip bu maçın ardından deplasmanda  Alanyaspor’a konuk olacak. Kartal bu maçların ardından sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Konyaspor’un bu maçlardan çıkaracağı puanlar kümede kalması adına belirleyici olacak.

DEPLASMANDA MAÇ KAZANAMADI

Atiker Konyaspor, bu sezon şuana kadar maç kazanamadı. Yeşil-beyazlı ekip  1-0 öne geçtiği maçta Gençlerbirliği’ne mağlup olarak, dış sahadaki başarısız performansına son veremedi. Deplasmanda ligin en kötü takımı olan Konyaspor, bu sezon 9.deplasman maçında da galibiyet alamadı.

Anadolu Kartalı, bu maçlarda 1 beraberlik ve 8 yenilgi alarak hiç kazanamadı. Konyaspor, deplasmandaki son galibiyetini geçen sezonun 25.haftasında oynanan ve 3-2 kazanılan maçta Fenerbahçe karşısında almıştı. Atiker Konyaspor, geçen sezonla birlikte toplamda Süper Lig'deki son 13 deplasman maçında 3 beraberlik ve 10 yenilgi aldı.

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri