Umut Yolcuları İzmir’e Demir Attı

Kuveyt’ten hareketle Washington’a kadar uzanan 'Journey of Hope (Umut Yolculuğu)' adı altında deniz yolculuğuna katılan down sendromluların bulunduğu yat İzmir’e demir attı. Seferihisar’a gelen yat ve mürettebatı coşkulu bir şekilde karşılandı....

Kuveyt’ten hareketle Washington’a kadar uzanan 'Journey of Hope (Umut Yolculuğu)' adı altında deniz yolculuğuna katılan down sendromluların bulunduğu yat İzmir’e demir attı. Seferihisar’a gelen yat ve mürettebatı coşkulu bir şekilde karşılandı.

Seferihisar Teos Marina’ya yanaşan yatı karşılamaya Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Al Duwaık, İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, down sendromlu dernekler ile aile ve çocukları katıldı. Seferihisar Teos Marina’ya demir atan yattaki down sendromlu çocuklar ve mürettebat çiçeklerle karşılandı. Yatın gezilmesinin ardından, Ulusal Down Sendromu Derneği ‘Folklor Up Zeybek Halk dansları’ ekibinin gösterisi coşkuyla izlendi.

Down sendromlu gemi mürettebatı Mishal A. Al Bader, “Karşılamadan dolayı çok mutlu oldum. Kuveyt'ten başlayarak denizlere açıldık, tüm dünyayı dolaştık. Çok güzeldi.” diyerek bir şiir okudu. Denizlere açılmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen down sendromlu Halid Al Doseri ise “Çok memnun bir şekilde Türkiye’ye geldik. Umut yolculuğu kapsamında dünyayı dolaştık. İnsanlık adına önemli bir yolculuktu.” dedi.

Karşılama törenine katılan Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir ise “Kuveyt devletinin bir gemiyle özürlüleri gezdirmesini, dünyaya bu konuyu anlatmasını çok güzel çok olumlu bir hareket olarak gördüm.” diye konuştu.

Türkiye’ye olan minnettarlığını her seferinde dile getirdiğini ifade eden Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Al Duwaık da karşılamadan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Al Duwaık, şöyle dedi: "İnsani bir insiyatifi başlatmak için burada bulunuyoruz. Bizi burada misafir ettikleri için herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kuveyt’ten hareketle bütün dünyayı dolaşma fikrinde olan bu insiyatif şu anda Türkiye’de bulunuyor. Türkiye’nin seçilmesi Kuveyt’le olan ilişkilerinin çok güçlü olduğunun göstergesi. Türkiye’de sosyal kapsamda engelliler için yaptığı hizmetleri yakından izliyoruz. Türkiye ile Kuveyt arasında köklü ilişkiler söz konusu ve bu ilişkiler giderek daha da derinleşiyor. Türkiye’nin Kuveyt’in yanında almış olduğu kararlar ve tutumlar bizim için gurur verici. Özellikle Kuveyt’in Irak tarafından işgali sırasında Türkiye’nin göstermiş olduğu tutum bizim için çok önemli tutumdur. Türkiye, daima hakkın ve adaletin yanında olan bir ülke. Son olarak Seferihisar’ın kurtuluş kutlamalarıyla aynı güne denk gelmesi bizi mutlu etti.”

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Bu girişimin ruhunda, mantığında engellilerin izolasyonu değil, entegrasyonu var. Yani engelliler bir geminin yönetiminde yer alabiliyorlar. Birlikte dans edip, müzik yapabiliyorlar, bütün bunları gösterdikleri için onlara minnettarım çok teşekkür ediyorum. Umuda yolculuğun devamını dilerim.” şeklinde konuştu. 9’u mürettabat, 2’si down sendromlu çocuk olmak üzere toplam 18 kişiyi barındıran Kuveyt bandıralı yat, 11-14 Eylül tarihleri arasında İzmir’de konaklayacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri