Umut hüzne döndü

Hayırlı evlat karaciğer nakli bekleyen babasına kendi karaciğerinin bir parçasını verdi. Ancak tüm umutlar babanın nakil sonrası kaptığı enfeksiyon ile hayatını kaybetmesiyle hüzne döndü
Ahırlı İlçesi’nin tanınmış isimlerinden Ertürk ailesi en acı günlerini yaşadı. Uzun yıllardır karaciğer rahatsızlığı olan ve sağlığına kavuşmak için nakil bekleyen 4 çocuk babası 61 yaşındaki Şadi Ertürk’e tek umut yıllardır Çin’de yaşayan iki çocuk babası oğlu Önder Ertürk’ten geldi. Babasına karaciğer nakli yapılması gerektiğini öğrendikten sonra izinli olarak Türkiye’ye gelen Önder Ertürk’ün yapılan tetkiklerinde babası ile organlarının uyum sağladığı belirlendi. Bunun üzerine hiç tereddüt etmeden karaciğerinin bir parçasını babasına vermek için hazır olduğunu söyleyen hayırlı evlat babasının tedavi gördüğü Antalya Akdeniz Üniversitesi’ne gitti.
Burada geçtiğimiz hafta içerisinde Önder Ertürk’ün karaciğerinden alınan bir parça başarılı bir ameliyatın ardından babası Şadi Ertürk’e nakledildi. Oğlunun karaciğerinin bir parçası ile yeniden hayata tutunan 4 çocuk babası 61 yaşındaki Şadi Ertürk, nakilden sonra bir hafta boyunca yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Uzun yıllardır çalışmak için gittiği Çin’de yaşayan ve babasına umut olması için binlerce kilometre mesafeden gelen hayırlı evlat Önder Ertürk ise babasının yeniden sağlığına kavuşmasına vesile olduğu için sevinçliydi.
Ancak Ertürk ailesinin bu sevinçleri nakilden bir hafta sonra baba Şadi Ertürk’ün enfeksiyon kaptığı ve tansiyona bağlı rahatsızlık yaşadığı haberi ile kısa sürdü. Durumu ağırlaşan baba doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı ve önceki gün sabah saatlerinde tedavi gördüğü Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde hayata veda etti. Büyük umutlar ile Çin’den gelerek babasına canından bir parça veren hayırlı evlat Önder Ertürk ise doktorların ısrarı üzerine gözetim altında tutuldu.
Yakınlarının umutla iyileşmesini beklediği bir anda hayata veda eden baba Şadi Ertürk’ün cenazesi yakınları tarafından hastaneden alınarak Konya’ya getirildi. Ertürk, önceki gün ikindi namazının ardından Kurtuluş Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ve dualar ile son yolculuğuna uğurlandı. Ertürk’ün cenazesine ailesi ve yakınlarının yanı sıra MEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran, Konya ve Ahırlı ilçesinden çok sayıda seveni katıldı.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri