Ümmetin kalbi Kudüs’tür

Peygamber Sevdalıları Vakfı Konya Şubesi Dünya Kudüs Günü münasebetiyle basın açıklaması yaptı. Peygamber Sevdalıları Vakfı Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Celal Ödemiş, “Kudüs ümmetin kalbidir” dedi

Peygamber Sevdalıları Vakfı Konya Şubesi Dünya Kudüs Günü dolayısıyla Cuma namazı sonrası basın açıklaması yaptı. Halis Özelçi tarafından yapılan Kuran tilavetinin ardından başlayan basın açıklamasına vatandaşlarca da yoğun ilgi gösterildi. Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın ümmetin onuru olduğunu kaydeden Peygamber Sevdalıları Vakfı Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Celal Ödemiş, “Kudüs ve Mescidi Aksa; Allah’ın mukaddes kıldığı bir mekândır. Müslümanların ilk kıblesi ve Kutlu Nebi’nin miraç noktasıdır. Bize düşen bu sorumluluğu yerine getirmektir” dedi.

KUDÜS DÜŞERSE ÜMMET DÜŞER

Yaptığı açıklamada ayrıca Kudüs’ün taşıdığı manaya da değinen Ödemiş, “Kudüs; Müslümanların, ümmetin vahdet ve birliğinin sembolüdür. Kudüs düştüğünde ümmet düşer, Kudüs düştüğünde insanlık düşer. Bu dava ümmetin ortak davasıdır. Kudüs İslam ümmetinin onurudur, izzetidir, şerefidir. Müslümanlar, Kudüs’ü özgürleştirmek ve işgalci Siyonistlerden temizlemek ile mükelleftirler. Her gün Kudüs’ten, Filistin’in diğer şehirlerinden gelen cinayet ve katliam görüntüleri ekranlara düşmekte; Siyonistler kadın çocuk, genç yaşlı dinlemeden mazlum Filistin halkını katletmektedir. Bu katiller sürüsüne dur denilmezse bugün Kudüs’ün esaret altında olması gibi, yarın İstanbul, Tahran, İslamabad, Kahire, Mekke, Medine ve diğer İslam şehirleri de benzer tabloyla karşı karşıya kalacaktır” ifadelerini kullandı.

MÜCADELEYİ SADECE FİLİSTİN’E BIRAKAMAYIZ

Bu mücadelenin ümmetin ortak mücadelesi olduğunu kaydeden Peygamber Sevdalıları Vakfı Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Celal Ödemiş, ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Ümmete emanet olarak bırakılmış olan bu mübarek topraklar için mücadele etmek, sadece Filistin halkına bırakılacak bir sorumluluk değildir. Tüm ümmet yaşananlardan sorumludur ve Kudüs’ün yeniden fethinde, gücü nispetince mesuliyet taşımaktadır. Filistinli Müslümanlar, bütün İslam âleminin yükünü omuzlarında taşıyarak ümmetin izzetini korumaya çalışmaktadırlar. Bugün bizler de bu davaya sahip çıkmaz ve Kudüs’ün özgürlüğü için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmezsek, hepimiz vebal altında kalırız. Zalimlerin esareti altında, zillet içerisinde debelenir ve ebedi âlemde de hesabını veremeyiz. Müslümanların ortak davası olan Kudüs’ü ümmetin vahdetine vesile kılmak, ihtilaf ve suni ayrılıkları bu dava için bir tarafa bırakmak ve Siyonist İsrail’e karşı yekvücut olmak gerekmektedir.

EYYÜB KARAKUZU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri