Ümmetin göz bebeği

İmam Hatipliler gecesinde konuşan TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, “İmam Hatipliler bu milletin ve ümmetin göz bebeğidir. Toplumun her kesimi imam hatiplilere karşı büyük bir umut besliyor” dedi

Konya’da gelenekselleşen “İmam Hatipliler Gecesi”nin üçüncüsü Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından ortaklaşa düzenlen “3. İmam Hatipliler Gecesi” programı, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı büyük bir organizasyonla gerçekleşti. Programa Vali Muammer Erol, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, TİMAV Genel Başkanı Ecevit ÖKSÜZ, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, öğretmenler, imam hatip ortaokul ve liselerinde okuyan öğrenciler, mezunlar ve aileleri katıldı.

MAKUS TALİHİ SİZ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ

Salona gelen misafirler ilk olarak mehter marşları ile karşılandı. Necip Fazıl’ın “Gençliğe Hitabe”sinin okunmasıyla başlayan gece, 200 kişilik koronun ilahiler söylemesiyle devam etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy bir konuşma yaptı.   İmam Hatiplileri “mazlumların makûs talihini değiştirmeye, akıtılan kan ve gözyaşlarına dur demeye, zulüm ile âbâd olunmayacağını zalime anlatmaya, dinletmeye azmeden” kişiler olarak tanımlayan Gürsoy, onlardan duyduğu beklentileri şu sözlerle ifade etti: “Aylan Bebeğin körpecik bedeninden daha evvel kıyıya vuran ‘insanlık vicdanı’nı uyandıracak sensin. Çağın insanını ahsen-i takvim sırrına davet edecek, ‘eşref-i mahlukat’ hakikatini izah edecek sensin. Kur’an ve Sünneti dosdoğru anlayıp asrın idrakine söyletecek sensin. Aziz milletin birliğinin, dirliğinin teminatı sensin. Kur’an ve Sünneti dosdoğru anlayıp asrın idrakine söyletecek sensin”

İMAM HATİPLİLİK SORUMLULUKTUR

Daha sonra kürsüye TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz çıktı. İmam Hatiplilerin bu milletin ve ümmetin göz bebeği olduğunu ifade eden Öksüz, toplumun her kesiminden imam hatiplilere karşı büyük bir umut beslediğini sözlerine ekledi. Bu okullarda okuyan kişilerin işlerinin ilimle, irfanla edeple olduğunu söyleyerek imam hatipli olmanın bir sorumluluk olduğunu da vurguladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de imam hatip nesline gıpta ile baktığını ifade etti. Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise imam hatip ruhunun bu okullarda okumakla kazanılan bir duygu olmadığını söyledi. Sorgun, “Mehmet Akif’in Asım’ından kasıt ne ise, Necip Fazıl’ın ‘Mehmedim’ derken hitap ettiği kim ise, Sezai Karakoç’un ‘Diriliş Eri’nden kasıt ne ise imam hatipli olmak da aynı şeydir” dedi. Program boyunca 200 kişilik koro tarafından çeşitli ilahiler icra edildi. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Bazı ilahiler, öğrenciler tarafından işaret diliyle de tercüme edildi. İslam dünyasının hazin durumunu gözler önüne seren bir video gösterimi, ümmetin önemli liderlerini temsilen öğrencilerin katılımcılara hitapları ve ilahilerin söylenmesiyle sona eren program, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri