Ümitsizliğe düşmeyin

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “15 Temmuz gecesi, bizi yıkamadılar. Farklı bir yol deneyerek, ekonomik olarak bizi yıkmaya çalışıyorlar. Dövizin oynaklığı duracak. Piyasalar canlanacak, hesabınızı ona göre yapın. Ümitsizliğe düşmeyin” dedi

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı ile SGK İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Ekonomi Ödülleri töreni gerçekleştirildi. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen ve  10 dalda 85 farklı ödülün verildiği törene onur konuğu olarak katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin yanı sıra Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili M. Uğur Kaleli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, oda ve borsaların meclis başkanları, iş adamları, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı. 

KONYA ANADOLU'NUN ÖNCÜSÜ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, 1882 yılında kurulan KTO ve 1901 yılında kurulan KTB'yi hatırlatarak, Konya'nın anadolunun sesi olduğunu dile getirdi. 15 Temmuz gecesi yaşananların ardından ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde  ayağa kalktığını belirten Tüfenkçi, “Ekonomi şuan için sağlam temelde. Sizin yanınızda hükümet var. Yapacağımız daha çok farklı şeyler var. Türkiye'nin ön görmesi atacak. Dünya pastasından çok yemek için adımlar atacağız. Koşar adımlarla dünya arenasında yol alacağız” açıklamalarında bulundu.

TÜFENKÇİ BANKALARI UYARDI

Dünya genelinde ekonominin yüzde 3.1, Türkiye ekonomisinin ise yüzde 1.9 oranında küçüldüğünü aktaran Tüfenkçi, hükümet olarak istihdam desteği verdiklerini de ifade etti. “Esas amacımız, üretimi artırmak, ürettiklerimizi satabilmek” diyen Tüfenkçi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İşsizliği de çözmek istiyoruz. Pazarlama ve ihracat noktasında gerekli teşvikleri veriyoruz. Yeni pazara girişteki bütün masrafı biz karşılıyoruz. Sicil affı çıkardık. Buradan bankaları uyarıyorum. Çünkü biz her bankanın yetkilisi ile aynı masaya oturup, anlaşarak sicil affı çıkardık. Yatırımcımızın elini rahatlatmalılar.”

2017'DEN UMUTLUYUZ

Tüfenkçi, 2017 yılından umutlu olduklarını aktardı. Aldıkları tedbir ve teşviklerin 2017 yılında da sürdürüleceğini konuşmalarına ekleyen Tüfenkçi, “Ekonomik dalgalanmalarla bize diz çöktürmek istiyorlar. Döviz oynaklığı duracak. Stabil hale gelecek. Hesabınızı yapın. Moral ve destek önemli. Piyasalar canlanacak. Bugün alınacak ödüller, diğer yatırımcılarımıza örnek olacak” şeklinde konuştu.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNİN TAKİPÇİSİYİZ

Ödül töreninde konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, ödül töreninin “Marifet iltifata tabidir” anlayışı ile geleneksel olarak düzenlendiğini söyledi. Ekonominin her alanda gelişmekte olduğunu belirten Canbolat, şunları kaydetti: “Sulama, ulaştırma, enerji Konya'nın sosyoekonomik gelişiminde büyük bir önem arz ediyor. Yatırımcılarımız da kalkınmaya omuz veriyor. Büyük beklentiler içindeyiz. İstihdam seferberliği başlatıldı. Sıkı takipçisi olacağız. Çünkü Konya üretirse, Türkiye üretir.”

KONYA'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya'nın her anlamda çehresinin değiştiğini vurguladı. Başkanlığı döneminden beri Konya'ya 29 kez geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, ayrıca Konya'nın 1.3 milyarlık ihracat yaptığını ve dünya şehirleri arasında bu oranla ilk 500'ün içinde yer aldığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Konya'nın 15 milyar dolar ihracat hedefi var. Modern tarım yapılıyor. Tohumculuğun merkezi, en büyük ticaret şehri. Müthiş işlere imza atıyor. Son beş yılda gelişimi Türkiye ortalamasının üstünde. Bu başarısının altında birliktelik yatıyor. Konya esnafı alan el değil, veren el olmaya devam ediyor” dedi.

KALİTELİ ÜRETİMİ ARTIRACAĞIZ

AK Parti Konya Milletvekili M. Uğur Kaleli, Konya'nın tarım, sanayi, tarih, kültür ve eğitim şehri olduğunun altını çizdi. KTB, KTO ve KSO'nun birlikte hareket ettiğini ve bu birlikteliğin Konya'yı önemli noktalara taşıdığını yineleyen Kaleli, şu açıklamalarda bulundu: “Odaların faaliyetlerini önemsiyoruz. Konya, tarımsal ticaretin merkezi haline gelecek. Teknolojik gelişmelerle yeni keşiflere ortam hazırlayacak.”

KONYA 178 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

KTO Başkanı Selçuk Öztürk de şunları söyledi: “Îhracatımızı 14 yılda yüzde bin 500 oranında artırdık. İhracatta Türkiye ortalaması 5 kat artarken Konya 15 kat artırarak dünya çapında bir başarı öyküsü yazmıştır. Konya, işsizliğin en düşük olduğu şehirdir. Türkiye'de çalışan sayısı yüzde 24.9 oranında artarken Konya, yüzde 34.5 oranında artırmıştır.  Gelir ve kurumlar vergisi, ihracat, İSO ilk 500, İSO İkinci 500, en çok tarımsal tescil yapan 10 firma, en çok istihdam oluşturan 4 firma, Konya Ticaret Borsası 40. yılını dolduran 10 firma, Konya Ticaret Odası 40. yılını dolduran 20 firma, Konya Sanayi Odası 35. yılını dolduran 9 firma ödül almaya hak kazandı.

HALİD ŞEN-EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri