UMEMde kursiyer sıkıntısı

İşkur Konya İl Müdürü Tahsin Güven, ''Beceri'10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi'' kapsamında açılan kurslara katılan kursiyerlerin yüzde 90'ına iş garantisi ve cep harçlığı verm
İşkur Konya İl Müdürü Tahsin Güven, ''Beceri'10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi'' kapsamında açılan kurslara katılan kursiyerlerin yüzde 90'ına iş garantisi ve cep harçlığı vermelerine rağmen kursiyer sıkıntısı yaşadıklarını bildirdi.
Güven, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB ETÜ tarafından ortaklaşa yürütülen UMEM Beceri'10 Projesi kapsamında açılan kurslar hakkında bilgi vermek için Meram Teknik Lisesi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ön önemli sorunların başında işsizliğin geldiğini belirten Güven, sanayicilerin de nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşadıklarını bildirdi.
Konya'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası ve İŞKUR olarak UMEM Beceri'10 Projesiyle işsizliğin azalmasına ve sanayide nitelikli eleman sorununa çözüm bulmak için çalıştıklarını dile getiren Güven, şunları kaydetti:
''TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarına göre, Konya'da işsizlik Türkiye ortalamasının altında. Ülkemizde işsizlik yüzde 11'iken Konya'da bu rakam 10,8. Kurslarımızdaki amaçlarımızdan birisi de bu işsizlik rakamlarının daha da aşağı düşmesine katkıda bulunmak. UMEM Beceri'10 kapsamında açtığımız tesviyecilik, torna operatörlüğü, hacim kalıpçılığı gibi bazı kurslara kursiyer bulamıyoruz. Bunların dışında, teknik ressam, CNC torna tezgahı operatörlüğü, CNC freze tezgahı operatörlüğü, gaz altı kaynakçılığı gibi kurslar da açtık. Kurslarımıza katılan kursiyerlerin yüzde 90'ına iş garantisi veriyoruz. Eğitime katılan her kursiyere günlük 15 lira ücret ödüyoruz. Kurslar bittikten sonrada kurs süresi kadar staj süresi olacak ve bu sürede de kursiyerler günlük 15 lira ücret alacaklar.''
Güven, kurs kayıtlarının 27 Şubat Pazar gününe kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri