Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu Yarın Trabzon’da Başlıyor

Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu, 4-5 Eylül 2014 tarihlerinde beşinci kez Trabzon’da gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan da etkinlikte hazır bulunacak.    Sempo

Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu, 4-5 Eylül 2014 tarihlerinde beşinci kez Trabzon’da gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan da etkinlikte hazır bulunacak.

    Sempozyum ile sosyal güvenlik konusunda ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşları bir araya getirmeyi, yaşanan sosyo-ekonomik değişimleri, güncel eğilimleri ve teknolojik gelişmeleri takip etmeyi, iyi uygulama örneklerini paylaşmayı, hukuki, teknik ve yönetimsel sorunlara dikkat çekmeyi amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, bu yıl Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) üye ülkelerini dikkate aldı.

    Yomra’daki Novotel’de yarın saat 09.15’te başlayacak uluslararası sempozyuma, Türkiye'nin dış politikasında öncelikli sahası ve ekonomik işbirliğinin devamlılığı konusunda önemi bulunan Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu KEİ’ye bağlı 20 farklı ülkeden uzman katılacak.

Sosyal Güvenliğin Kapsamının Genişletilmesi, Prim Gelirlerinin Artırılması (Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele) ve Bilgi Teknolojilerinin Daha Etkin Kullanılması konularının 3 ayrı oturumda sunulacağı sempozyumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (Merkez ve Taşra Teşkilatı Birimleri) ile ilgili bakanlık ve kuruluşun görevlileri, başta ISSA, KEİ ve TİKA olmak üzere ulusal ve uluslararası kurum ile sivil toplum örgüt temsilcileri, gazeteciler, yerel katılımcılar ile birçok üniversitenin akademisyeni izleyecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri