Uluslararası Hukuk Kongresi başladı

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinin 40. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen “3. Uluslararası Selçuk Hukuk Kongresi” başladı. Özel hukuk ve kamu hukuku alanında 20 oturumun gerçekleşeceği ve 101 bildirinin sunulacağı kongre 3 gün sürecek.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Fakültenin Konferans Salonu’nda yapılan kongre açılış programında insan odaklı sunulacak tebliğlerin ulusal ve uluslararası hukuk normlarına önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. Özellikle son yıllarda uluslararası hukukun ayaklar altına aldığını ifade eden Prof. Dr. Eken, “Gazze ve insanlık odaklı düşünüldüğünde uluslararası hukukun kendisine çeki düzen vermesi ve uygulanması gerektiği görülmektedir. Bu bağlamda sunulacak araştırma sonuçları da inşallah uluslararası hukuka da ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Ülker, çok sayıda tebliğ gönderilen kongrenin yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Kongrenin ilk oturumu Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Akbulut’un başkanlığında gerçekleştirildi.

HAMDİ BUĞUR


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri