Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Ve Ekosistem Toplantısı Antalya'da

Biyolojik çeşitlilik ve ekosistem hizmetleri konusunda bilim ve politikayı bir araya getirmek üzere kurulan Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri Konulu Hükümetlerarası Platformu (IPBES), ikinci genel kurulunu önümüzdeki 9-14 A.

Biyolojik çeşitlilik ve ekosistem hizmetleri konusunda bilim ve politikayı bir araya getirmek üzere kurulan Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri Konulu Hükümetlerarası Platformu (IPBES), ikinci genel kurulunu önümüzdeki 9-14 Aralık 2013 tarihinde Antalya’da yapacak.

Tarihi toplantıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu yıl büyük çapta uluslararası 2 toplantıya birden ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Eroğlu, “İlk olarak UNFF toplantısını çok başarılı bir şekilde İstanbul’da gerçekleştirmiştik. Aralık ayında da IPBES 2. Genel Kurulu’nu Antalya’da gerçekleştireceğiz ve inşallah Antalya’mızdan tüm dünyaya Antalya Konsensüsü’nü ilan edeceğiz. Türkiye’nin doğayı koruma konusundaki hassasiyeti uluslar arası platformlarca çok iyi bilinmektedir. Bunun sonucu olarak da dünya devletleri IPBES’in genel kurulunun Türkiye’de yapılmasına karar vermişlerdir.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri