Uluslararası Bağlantılı Atm Kart Kopyacıları Son İşlerinde Yakalandı

Banka ATM’lerine aparat takarak, emekliler başta olmak üzere vatandaşların kart bilgilerini kopyalarak paralarını çeken uluslararası bağlantılı beş kişilik çete, Bursa ve İzmir’de düzenlenen operasyonlarda yakalandı.Edinilen bilgiye göre,...

Banka ATM’lerine aparat takarak, emekliler başta olmak üzere vatandaşların kart bilgilerini kopyalarak paralarını çeken uluslararası bağlantılı beş kişilik çete, Bursa ve İzmir’de düzenlenen operasyonlarda yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yıldırım’ın Ortabağlar Mahallesi'ndeki bir bankaya ait ATM’de kopyalama aparatı takıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Bölgeye giden sivil ekipler, aparatı yerinden almaya gelen Harun A.’yı suçüstü yakaladı. Emniyet müdürlüğüne getirilen Harun A., dört suç ortağının daha olduğunu belirtmesi üzerine polis ekipleri operasyonu genişletti. Harun A., daha önce çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hareket geçen siber suçlarla mücadele ekipleri, kaçan Ayhan K., Özgür A., İlhan Ö. ve Selahattin E.’nin izini İzmir’de buldu. Düzenlenen operasyonla yakalanan dört kişi Bursa’ya getirildi.

KİRALIK ARAÇLA İŞE ÇIKMIŞLAR

Yapılan tahkikat sonrasında, uluslararası bağlantılı çete üyelerinin Adana ve Mersin’den kiralık araçla yola çıktıkları, Bursa’nın yanı sıra Ankara ve Eskişehir’de de ATM’lere tuzak kurmalarından öğrenildi. Arkadaşlarının yakalanması üzerine Eskişehir’den İzmir’e geçtikleri tespit edilen çete üyelerinin, ayrıca yakalanmamak için otel yerine günübirlik kiralanan evlerde kaldıkları belirtildi.

Çete üyelerinin, Bursa’da değişik bankalara ait ATM’lere kurdukları kopyalama aparatıyla aralarında yaklaşık 60 kişinin kart bilgilerine ulaştığı tespit edildi. Zanlıların ayrıca, bu bilgilerin çözümlenmesi için kart başına 20 dolar karşılığında Rusya başta olmak üzere Polonya ve İspanya’ya internet üzerinden gönderdiklerini ve 30 dakika içinde kendilerine ses ve dosyalarından kart ve kişi bilgilerinin çözülmüş olarak geri döndüğü belirtildi.

İzmir’de yerleri belirlenen çete üyelerine yönelik operasyonda polis şahısların üzeri ve araçta yaptığı aramada ise çok sayıda kopyalamada kullanılan manyetik kart, düzenek aparatları, bilgisayar, dekoder cihazları ile lehim makinesi ele geçirdi.

Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan zanlıların, bu yolla sadece Bursa’da vatandaşların kart bilgilerinden 100 bin liraya yakın para çektikleri tespit edildi. Zanlılar, sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri