Uluslar arası Tekvando Turnuvası İzmirde

Çiğli Belediyesi ile Türkiye Tekvando Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Tekvando Turnuvası 17 Haziran'da başlayacak

Çiğli Belediyesi ile Türkiye Tekvando Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Tekvando Turnuvası 17 Haziran'da başlayacak. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, İtfaiye Restoran'da düzenlenen basın toplantısında, İzmir'de belediye işbirliğiyle ilk kez uluslararası bir tekvando turnuvası yapılacağını belirtti.

Turnuvaya 70 kulüpten 350 civarında sporcunun katılacağını aktaran Solak, 8 ülkeden sporcuların da ön kayıt yaptırdığını kaydetti. Solak, turnuvanın 2012 Londra Olimpiyatlarına ön hazırlık niteliği taşıyacağına dikkati çekerek, ''İzmir'in tanıtımına katkı sağlayacak. Turnuva İzmir'e EXPO yürüyüşünde destek olacak. Almanya, Irak, İran, Suriye, Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkelerden katılım bekliyoruz'' diye konuştu.

Türkiye Tekvando Federasyonu Organizasyon Sorumlusu ve Merkez Hakem Kurulu Üyesi Fatih Çatıkkaş da İzmir'de böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, amatör sporlara destek verilmesinin önem taşıdığını söyledi.

17 Haziran'da başlayacak turnuvanın açılış seremonisi 18 Haziran Cumartesi yapılacak.

Yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 3 kategoride mücadele verilecek turnuva, 19 Haziran'da sona erecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri