Ulugeçit Köyünde Aşure Programı Düzenlendi

Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Ulugeçit köyünde aşure programı düzenlendi. Programa, Eflani Müftüsü Mehmet Günaydın da katıldı.    Muharrem ayı dolayısıyla İlçe Merkezi ve köylerinde aşure dağıtımları geleneksel...

Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Ulugeçit köyünde aşure programı düzenlendi. Programa, Eflani Müftüsü Mehmet Günaydın da katıldı.

    Muharrem ayı dolayısıyla İlçe Merkezi ve köylerinde aşure dağıtımları geleneksel hale gelmeye başladı. Ulugeçit köyü imam hatibi Şaban Şahin'in başkanlığında 130 kişilik aşure programı yapıldı.

Ulugeçit Köyü Muhtarlığı Yemekhanesi'ndeki programa Müftü Mehmet Günaydın, müftülük şefi Halil Eroğlu, müftülük veri hazırlama memuru Selahattin Yapıcı yakın çevredeki imam hatip ve vatandaşlar katıldı.

    Müftü Günaydın, "Bu tür programlar imamlarımız ve cemaat arasındaki bağları kuvvetlendirmekte ayrıca Muharrem ayı sayısız lütuf ve hizmetlerle dolu bir ay. Bu mübarek ayı sevgi, kardeşlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi için iyi değerlendirmeliyiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

    Cemaatle bir süre sohbet eden Günaydın daha sonra Ulugeçit köyünden ayrıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri