Uludağ Üniversitesi, Türk Müziği Ve Bestecilik Eğitimi Verecek

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, bundan böyle Türk müziği ve kompozisyon (bestecilik) alanında da eğitim verecek. Üniversite, yeni açtığı iki bölüme yetenek sınavıyla öğrenci alacak.UÜ Devlet Konservatuvarı’ndan alınan bilgiye...

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, bundan böyle Türk müziği ve kompozisyon (bestecilik) alanında da eğitim verecek. Üniversite, yeni açtığı iki bölüme yetenek sınavıyla öğrenci alacak.

UÜ Devlet Konservatuvarı’ndan alınan bilgiye göre, yeni açılan Türk Müziği ve Kompozisyon anasanat dallarında eğitim görmek isteyen lise mezunu ve 25 yaşından küçük olanlar, başvurularını 23 Ağustos tarihine kadar yapabilecek. Adaylar, 24-27 Ağustos tarihlerinde de yetenek sınavına girecek.

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, dört yıllık lisans eğitimi verilecek Türk Müziği ve Kompozisyon anasanat dallarıı için akademik kadrosunu da zenginleştirdi.

Türk Müziği eğitimi için Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tohumcu, Yrd. Doç. Ersen Varlı, Yrd. Doç. Dr. Erdem Özdemir, Yrd. Doç. Çetin Körükçüoğlu; bestecilik eğitimi için de Doç. Gökçe Altay, Uludağ Üniversitesi akademik kadrosuna dahil edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri