Uludağ, Kışın Rus, Yazın Araplar’ın Gözdesi

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Bursa Uludağ, kış aylarında Rusların, yazın ise Arapların akınına uğruyor.Şu günlerde yazın kavurucu sıcağından kaçan Arap turistler yeşili ve doğal güzelliği ile görenleri mest eden...

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Bursa Uludağ, kış aylarında Rusların, yazın ise Arapların akınına uğruyor.

Şu günlerde yazın kavurucu sıcağından kaçan Arap turistler yeşili ve doğal güzelliği ile görenleri mest eden Uludağ’a akın ediyor. Marmara Bölgesi'nin zirvesi Uludağ'da yaz sezonu yaşanırken, Arap turistler her gün gruplar halinde zirveye çıkarak günü yeşillikler arasında geçiriyor.

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, özellikle günübirlikçi Arap turistler tarafından dolup taşıyor. Zirvede kar motoruna binip kar topu oynayan Araplar, zirvenin tadını çıkarıyor.

Tatilcilerin ’beyaz cennet’ olarak adlandırdığı Uludağ’da, otellerin büyük bölümü sezonun sona ermesi dolayısıyla kapanırken, hafta sonu Bursalılar’ın, hafta içinde ise Arap turistlerin akınına uğruyor. Yeni teleferiğin faaliyete girmesi ile zirveye ulaşım daha da kolaylaşırken, Arap turistler 12 dakikada çıktıkları zirvede günü eğlenip gezerek geçiriyor. Akşam olunca da yine teleferikle Bursa’ya inen Araplar, aynı zamanda teleferikle kenti kuşbakışı seyretme imkanı buluyor.

HAFTA İÇİ 2, HAFTA SONU 5 BİN KİŞİ ZİRVEYE KAÇIYOR

Arap turistlerin yoğun ilgisinden memnun olan zirve esnafı ise oldukça memnun. Sarıalan esnafından İsmail Tilki, işlerinin bu dönemde çok iyi olduğunu belirterek, "Şu anda zaten Arap mevsimi, Araplar yoğunlukta, hafta sonları da yerli misafirlerimizi geliyor. Kışın ise oteller bölgesine Rus ve Ukrayna bölgesinde geliyorlar. Hafta içi ortalama günde 2 bin, hafta sonu da yaklaşık 5 bin civarında ziyaretçi çıkıyor zirveye." dedi.

Uludağ esnaflarından Ahmet Yılmaz da, işlerin bu sezonda Arap turistlerden dolayı çok iyi olduğunu belirterek, “Şu anda Arap yoğunluğu fazla, okullar açılmaya yakın azalıyor. Şu an çok iyi. Bütün Arap ülkelerinden geliyorlar, Dubai olsun, Bahreyn olsun, Katar olsun Arap ülkelerinin bir çoğu Uludağ’ı tercih ediyorlar. Yeşilliğinden dolayı, aracından dolayı, suyundan dolayı burayı tercih ediyorlar. Yeni teleferiğinde hiç durmadan yolcu taşıması Uludağ için çok büyük katkı oldu.” şeklinde konuştu. Yılmaz, zirveye çıkan Arap turistlerin doğal ortamda piknik yapıp, alışveriş yaptıkları, restoranlarda yöresel tatlardan tükettiklerini söyledi. Ahmet Yılmaz, kış aylarında Uludağ’a genellikle Rusya gibi slav ülkelerinde turist gelirken, yazın ise Arap turistlerin hakim olduğunu sözlerine ekledi.

Uludağ’a Dubai’den geldiğini anlatan Saidil El Amr, ilk defa geldiği Uludağ’ı çok beğendiğini belirterek, “Dubai’de böyle bir yer yok, burayı duyduğum için geldim ve çok beğendim. Türklerde çok iyi.” şeklinde anlattı.

Filistin’den gelen Reşan Amr da, "Türkiye ve Uludağ’a ilk defa geldiğini belirterek, “Gerçekten cennet bir ülkeniz var. Bütün arkadaşlarım Türkiye’yi çok övdüğü için bende geldim. Teleferiğe’de ilk defa bindim. Her şey çok güzel. Önceden Türkiye hakkında hiçbir şey bilmiyordum ama şimdi çok beğendim ve sevdim Türkiye ile Uludağ’ı.” şeklinde duygularını anlattı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri