Uludağ İçecek, Dünya İçecek Sektörünün Devleri Arasında

Her iki yılda bir düzenlenen, dünya yiyecek içecek sektörünün en büyük buluşması Anuga Fuarı, bu yıl Köln’de bir kez daha dünyanın dört bir yanından gelen binlerce tedarikçi ve üreticiyi ağırlayacak.

Her iki yılda bir düzenlenen, dünya yiyecek içecek sektörünün en büyük buluşması Anuga Fuarı, bu yıl Köln’de bir kez daha dünyanın dört bir yanından gelen binlerce tedarikçi ve üreticiyi ağırlayacak. Türkiye’nin içecek sektöründeki en köklü şirketlerinden Uludağ İçecek, bu yıl da 5-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek fuarın katılımcıları arasında yer alıyor.

Fuar katılımı çerçevesinde konuşan Uludağ İçecek Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kızıl, Uludağ İçecek’in, ihracat yaptığı ülkelerde özellikle Türk tüketiciler arasında güçlü bir konumu olduğunu ancak son yıllardaki ihracat stratejisinin yerel tüketicilere de ulaşmayı hedefleyen bir çizgide şekillendirildiğini belirtti. Ömer Kızıl, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Her Anuga Fuarı’nda olduğu gibi bu yıl da Köln’de gerçekleşecek heyecan verici buluşmanın bir parçası olmaktan mutluyuz. Uludağ İçecek, ihracat pazarlarında güçlü bir konuma sahip. Bugüne kadar bunda, ürün ihraç ettiğimiz ülkelerdeki Türk tüketiciler önemli bir rol üstleniyordu. Artık, ihracatta bulunduğumuz ülkelerin yerel tüketicilerine de ürünlerimizle seslenmeyi hedefliyor, ürünlerimizi bu doğrultuda geliştiriyoruz. Hatta Avustralya, İngiltere, Almanya, Arap Emirlikleri gibi ülkelerde ulusal zincirlere satış yapıyoruz. Anuga Fuarı’nın ihracat faaliyetlerimiz açısından yeni fırsatlar sunacağına inanıyoruz.”

2011 yılında düzenlenen en son Anuga Fuarı, tüm dünyadan gelen 6 bin 777 tedarikçiyi ağırlamıştı. Fuar, bu yıl da binlerce firmanın katılımı ile Köln’de bulunan dünyanın en büyük beşinci fuar alanında gerçekleştirilecek.



CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri