‘Ülkücüler, gül bahçesine girer gibi şehit oldular’

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan’ın 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü” nedeniyle açıklama yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan’ın 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü” nedeniyle açıklama yaptı.

İslam inancına göre şehitlerin ölmediğini dile getiren Remzi Karaarslan, “Milliyetçi Ülkücü hareket aynı zamanda şehitler kervanı, şehitlik anıtıdır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in davası hakkın davasıdır, hakikatin davasıdır, halkın davasıdır, Allah’ın davasıdır. Bu nedenle büyüktür, yüksektir, ihlaslıdır, iradelidir, iffetlidir. Nitekim Milliyetçi-Ülkücü Hareketin Ruhi Kılıçkıranla başlayan şehadet zinciri, elden ele, gönülden gönüle, bedenden bedene taşınan mukaddes bir emanet gibi nice kahramanımıza ulaştı. Ülkücüler tıpkı gül bahçesine girer gibi şehitliğe koştular. Samimiydiler, dürüsttüler, inanç ve imanla dolup taştılar. Türk milletinin şeref ve namus simgesi oldular. Hepsi onurluydu, ahlaklıydı, inançlıydı, davalarının bayraktarıydı. Hiçbir çıkar odağından, hiçbir kötü ve karanlık güç sahibinden, hiçbir şart altında aman dilenmediler, bunlara el avuç açmadılar. Bölünmesin diye millet, baki kalsın diye devlet iri çınarlarımız devrildi, gül fidanlarımız soldu” dedi.

TÜRK MİLLETİ EBEDİYETE KADAR VARLIĞINI KORUYACAK

27 Mayıs 1980’de dönemin Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın öldürüldüğünü anımsatan Remzi Karaarslan, “Ülkücü şehitlerimizin her biri bizim ilham, itibar ve inanç kaynağımızdır. Onlar; alnı açık, başı dik, yüreği sevgi dolu ülkü neferleridir. Dünya durdukça şehitlerimizi anacağız. Onlara layık olmakla kalmayacağız; her birini şükranla, saygıyla, Fatihalarla yâd edeceğiz. Unutulmasın ki, kahraman şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri kutlu davamızın hamuruna leke düşürülmeyecektir. Türkiye yaşayacak, Türk milleti ebediyete kadar varlığını muhafaza edecektir. Türkiye’nin beka mücadelesinden ödün vermeyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, güçlü olacağız, Türk milleti ortak paydasında birleşip zulme ve zulmete göz açtırmayacağız. Tarihsel haklarımızı, milli kimliğimizi, milli kültürümüzü çiğnemek için işbirliği yapan, pozisyon alan kim varsa karşılarında şehitlik ruhunu, gazilik şuurunu, asla teslim olmayacak milli bir duruşu göreceklerdir. Aziz milletimizin mukaddes varlığına kast etme aymazlığına kendini kaptıranlara, geçmişte tarihi bir cevap veren Milliyetçi-Ülkücü Hareket, bugün de, yarın da aynı kararlılığı gösterebilecek iradeye fazlasıyla sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, Gümrük ve Tekel Eski Bakanımız Gün Sazak Bey’i, aziz şehitlerimizi, rahmetle, minnetle, hürmetle anıyorum. Yattığı yerleri nur dolsun, ruhları şad olsun, Rabbim hepsinden ayrı ayrı razı olsun” diye konuştu.

MUSTAFA ÜNÜVAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri