Ülkeyi Skype’tan yönetiyor

ayland'ın devrik başbakanının internet üzerinden ülkeyi yönettiği ortaya çıktı

Tayland’da 2006’daki askeri darbenin ardından hakkında açılan yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle yurtdışına kaçan eski Başbakan Taksin Şinavatra’nın, internet üzerinden ülkeyi yönetmeyi sürdürdüğü ortaya çıktı.

Son seçimlerde başbakanlık koltuğuna kız kardeşi Yingluck Şinavatra’nın geçtiği ülkesine dönemeyen Şinavatra’nın, Dubai ve Londra’daki evlerinden bakanlarla internet aracılığıyla her gün görüştüğü belirtiliyor. İçişleri bakanı ve aynı zamanda Şinavatra’nın partisi Pheu Thai’nin genel sekreteri olan Charupong Ruangsuwan, eski başbakanla diledikleri zaman, internet üzerinden sesli ve görüntülü görüşme yapmaya yarayan Skype programı aracılığıyla bağlantıya geçtiklerini söyledi.

Hükümet yetkilileri, Şinavatra’yla günün her saatinde görüşebildiklerini vurgularken, son bir buçuk yılda Tayland’la ilgili önemli kararların hepsinde Şinavatra’nın rolü bulunduğu kaydediliyor. Ağabeyinin kabine toplantılarına Skype üzerinden katıldığını kabul eden Başbakan Şinavatra, hükümetin başında kendisinin bulunduğunu öne sürerken, eski liderin kendilerine sadece “ahlaki destek” verdiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri