Ülker yüzde 10 hisse satacak

Yıldız Holding, Ülker Bisküvi’deki yüzde 10 hisseyi blok olarak satacak.

Yıldız Holding’ten yapılan açıklamaya göre bağlı ortaklık Ülker Bisküvi’nin yüzde 10 hissesi, şirketin piyasa derinliğini artırmak ve yurtdışı yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda önümüzdeki 6 ay içinde blok satış yöntemiyle satılacak. 58,5 milyon adet hisse bu amaçla Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) kaydettirildi.

SON 3 YILDA 5 DEV SATIN ALMA

Son 3 yılda yaptığı 5 dev satın almayla gündeme gelen ve şirketini genişleten Yıldız Holding'in bu hamlesi şaşkınlık yarattı. Yılmaz Holding 2011'de 600 milyon vererek Şok'u satın almıştı. Alımlarına 2012'de 15.3 milyonla Makine Takım'la devam eden holding 2013 yılında da üç büyük satın alım gerçekleştirmişti. 320 milyon liraya DiaSa'yı alan Murat Ülker daha sonra 4.4 milyon liraya Derby'ye ortak oldu. Son olarak 33 milyon liraya Onurex'i alan Ülker grubunun hissesini satışa çıkarması yabancı yatırımcıların talebinden dolayı olduğu söyleniyor.

KAP'A AÇIKLAMA

Holdingin Borsa İstanbul’a yaptığı, KAP’ta yer alan açıklamasında, satış için Ünlü Menkul Değerler’in yetkilendirildiği kaydedildi. Bu oran, Ülker Bisküvi sermayesinde yaklaşık yüzde 17 paya denk geliyor. Ödenmiş sermayesi 342 milyon lira olan Ülker Bisküvi’de Yıldız Holding yüzde 65,85 hissedar konumunda. Yüzde 14,06 hisse yine Yıldız Holding iştirakleri ile Ülker Ailesi’ne aitken, yüzde 20,09 hisse ise diğer hissedarların elinde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri