Ülkemizin, barışa ve huzura ihtiyacı var

Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat 10 gerçekleşen görüşme sonrası iki siyasetçi açıklamalarda bulundu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Akşener’in nezaket ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Siyasette tavır çok önemlidir. Hakikaten ülkemizin barışa huzura ihtiyacı var. Bunun sağlanması da insanların meselelere aklı selim ile yaklaşması ile ancak temin edilebilir. Bizi ziyaret etme inceliğini gösterdiler. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günler memleketimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olacak bir dönem olur. Sıkıntılarımız belli, inşallah bu sıkıntıların üzerinden gelebilecek bir takım çalışmalara da vesile olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 

AKŞENER: SAADET PARTİSİ’NİN DENGELİ TUTUMU BELİRLEYİCİ OLDU

Meral Akşener ise referandum sürecindeki tavrından dolayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “Saadet Partisi’nin dengeli tutumu ‘hayır’ kampanyası yapan insanlar üzerinde çok farklı bir etkisi oldu. Kendisi duayen bir siyasetçidir.”
 
MHP Genel Başkanı Adayı ve Eski İçişleri Bakanı Meral Akşener, beraberindeki kurmaylar ile birlikte Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşme sonrası çıkışta açıklamalarda bulunan liderler, geleceğe ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
 

“MİLLİ BİR YAKLAŞIMI VAR”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Akşener’in nezaket ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, daha önce de Akşener ile birlikte çalışma fırsatı bulduklarını dile getirdi. Karamalollaoğlu, Akşener için, “İktidarda bulunduğumuz dönem zaman zaman bir araya geldiğimiz oldu. Kendisini o zaman da tanımaktan çok memnuniyet duymuştum. Hadiseler karşısında tavrını duruşunu net yapan, hakikaten hakkı adaleti gözeten bir yaklaşımı var. Milli bir yaklaşımı var” dedi.  
 
Karamollaoğlu, açıklamalarının devamında ise siyasette tavrın çok önemli olduğunu kaydederek, “Siyasette tavır çok önemlidir. Hakikaten ülkemizin barışa huzura ihtiyacı var. Bunun sağlanması da insanların meselelere aklı selim ile yaklaşması ile ancak temin edilebilir. Bizi ziyaret etme inceliğini gösterdiler. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günler memleketimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olacak bir dönem olur. Sıkıntılarımız belli, inşallah bu sıkıntıların üzerinden gelebilecek bir takım çalışmalara da vesile olur diye düşünüyorum” diye konuştu.
 

REFERANDUM SONUÇLARI ÜZERİNE KONUŞTUK

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener ise referandum sürecindeki tavrından dolayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “Sebebi ziyaretimiz bir nezaket ziyaretiydi. Çünkü hayır kampanyası sırasında kişisel de bir teşekkür  borcum var. Hayır kampanyası sırasında sayın genel başkanın talimatıyla program yaptığımız il ve ilçelerdeki Saadet Partililerin de temsil edildiği programlar yaptık. Saadet Partisi’nin dengeli tutumu ‘hayır’ kampanyası yapan insanlar üzerinde çok farklı bir etkisi oldu. Çok sert, insanları rencide eden gerçekten korkutucu bir devlet gücünün önde olduğu paranın önde olduğu bir ‘evet’ kampanyası yapılmıştı. Sayın genel başkanın ve partisinin tutumu orada bir yumuşamaya sebep oldu. O nedenle bu hakkı teslim etmek isterim huzurunuzda. Kendisi duayen bir siyasetçidir. Referandum sonuçları ile ilgili de görüşlerini almak üzere bir nezaket ziyareti yaptık”
 

AKŞENER: ZİYARET 2019’A HAZIRLIK DEĞİL

Değerlendirmeler sonunda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Akşener, ziyaretin 2019’a bir hazırlık olarak yorumlanıp yorumlanmayacağına ilişkin bir soruya “Yok hayır öyle görmeyin. Çok zor ve eşit olmayan şartlar altında oldu bu ve biz bu şartlarda hayır diyerek referandum yarışına katıldık. Eğer siyasi partilerin tümü deseydi ki biz oynamıyoruz. Ya olağanüstü hal kalkar ya da biz bu süreçte yokuz. Sandığa gitmeyeceğiz. Ve sadece evet kullananlar sandığa gitseydi Türkiye ve dünya bugün çok farklı şeyleri konuşurdu. Demem o ki bizler referandum olağanüstü şartlar altında yapılıyor olmasına rağmen meşruiyeti sağlayan insanlarız. Fakat benim inancım ve yaptırdığım bütün anketler de gelinen nokta yüzde 54’e yüzde 46 iken hayır oyu kullanan vatandaşlar tercihlerini sandığa zor şekilde yansıttı. Biz sandık güvenliklerini sağladık fakat YSK’nın böyle kocaman bir soru işareti ortaya çıkan sonuç alacağını tahmin etmedik. Sandık ile ilgili bütün önemleri aldık ama YSK’yı hesaba katmadık. O YSK ise çok partili sisteme geçildiğinde muhalefetin hakkını korumak için kurulmuştur. Ancak sonuçları içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Şimdi bunun hukuk mücadelesi sürekken 2019’u şimdiden konuşmak doğru değil. Kişisel olarak duruşum hayır blokunu canlı tutmak ve onların enerjisini daim kılmaktır. Bu blokun bölünmesinin önüne geçmek o kadar önemlidir ki kişilerin zaaflarının ötesindedir”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri