Ülkemizi Ortadoğu Bataklığına Sokmamalıyız

CHP Aksaray İl Başkanı Koşar, "Ülkemizi Ortadoğu bataklığına sokmamalıyız. Bunun temel koşullarından birisi uyguladığı yanlış politikalarla ülkemizi ateş çemberi ile karşı karşıya getiren AKP iktidarından 2015’te kurtulmaktır."...

CHP Aksaray İl Başkanı Koşar, "Ülkemizi Ortadoğu bataklığına sokmamalıyız. Bunun temel koşullarından birisi uyguladığı yanlış politikalarla ülkemizi ateş çemberi ile karşı karşıya getiren AKP iktidarından 2015’te kurtulmaktır." dedi.

CHP Aksaray İl Başkanı Doğan Koşar, IŞİD bahanesiyle izinsiz gösterilere ilişkin, "Şimdi de misliyle karşılık veririz diyerek tahrik ediyorlar. Bu yanlış bir dildir. Soğukkanlı olmalı ve yatıştırmalıyız. Ülkemizi Ortadoğu bataklığına sokmamalıyız." diye konuştu. Koşar, yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD'e bir öfke hareketi olarak bakan hükümetin milletin görüşünü hiçbir zaman yansıtmadığını belirtti. Hükümetin zamanında IŞİD'e silah göndererek bu canavarın doğmasına katkı sunduğunun altını çizen Koşar, şöyle devam etti: "Göndermiyoruz demişlerdi, ancak Adana'da TIR’lar ortaya çıkmıştı. IŞİD vahşeti karşısında Esad’la uğraşanlar Türkiye’yi maalesef bu hale getirdiler. Bu eylemler çıkmaz sokaktır. Kesinlikle yanlıştır. Ancak, bu galeyanın nedenini de anlamaya çalışmalıyız. Benim akrabalarım Suriye'de ölüyor, benim devletim bu konuda samimi davransın çağrısına yanıt alamayınca galeyan olmuştur. Abdullah Öcalan'la pazarlık yapan sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Kobani düştü düşecek, PKK ile IŞİD bizim için aynı' sözü olayların tuzu biberi olmuştur. Şimdi onlarca ölüm ve sokağa çıkma yasağı geldi. AKP zaten iki yıldır sürdürdüğü çözüm sürecinde samimi değildi. Amacı seçim kazanmaktı. Amacı çözüm değil çatışmasızlıktı. Bu samimiyetsizliğin ortaya çıkması da olayların tuzu biberi olmuştur. Şimdi de misliyle karşılık veririz diyerek tahrik ediyorlar. Bu yanlış bir dildir. Soğukkanlı olmalı ve yatıştırmalıyız. Ülkemizi Ortadoğu bataklığına sokmamalıyız. Bunun temel koşullarından birisi uyguladığı yanlış politikalarla ülkemizi ateş çemberi ile karşı karşıya getiren AKP iktidarından 2015’te kurtulmaktır."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri