‘Ülkeler mühendislikle kalkınıyor’

Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Erdal Tozoğlu, “Ülkelerin gelişip kalkınmasında ihtiyaç olan tüm alanlarda, mühendislik mesleğine gereksinim duyulmuştur” dedi

Siyasi ve sosyal görüş sahibi insanları birbirinden ayırmadan bir araya getirdiklerini söyleyen Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Erdal Tozoğlu, “Ülkelerin gelişip kalkınmasında ihtiyaç olan tüm alanlarda, mühendislik mesleğine gereksinim duyulmuştur” dedi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi, ‘Kuruluşunun ‘70’inci Yılı Geleneksel Gecesi ve İftar Yemeği’ programı gerçekleştirildi. Atiker Deluxe Toplantı ve Düğün Merkezi’nde düzenlenen programa, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şube Başkanı Hasan Özgür Yetiştirici, Önceki dönem MMO Konya Şube Başkanı Aziz Hakan Altun, MMO Konya Şube Başkanı Erdal Tozoğlu, çok sayıda akademisyen, mühendis ve davetli katıldı.

GÖREVE İSTEKLE BAŞLADIK

MMO Konya Şube Başkanı Erdal Tozoğlu, meslektaşlarının her zaman yanında olduklarını ve birlik ve beraberliği tesis ettiklerini söyledi. Tozoğlu, “Geçtiğimiz ay odamız genel kurul ve seçim dönemini tamamladık. Sizlerin destek ve teveccühü ile 17’inci dönem yönetim kurulu olarak görevimize heves ve istekle başladık. İnancı ve düşüncesi ne olursa olsun bütün üyelerimizi kardeş kabul eden, onları bağrına basan ve oda çatısı altında bir olmayı sağlayan yönetim anlayışıyla, her türlü siyasal ve sosyal görüş sahibi insanları birbirinden ayırmadan asgari müştereklerde bir araya getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Omuz omuza verdiğimiz sürece, kamuda çalışan üyelerimizin özlük hakları, serbest mühendislik hizmeti veren üyelerimizin mesleki çıkarları ve mesleğimizin itibarının yükseltilmesi gibi savunduğumuz ve mücadelesini verdiğimizi mesleki haklara kavuşmamızın çok kolay olacağı inancındayız” diye konuştu.

ÇALIŞMAYA GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Mühendislik mesleğinin önemi ve değerinin her geçen gün arttığını belirten Tozoğlu, önceki dönemlerde olduğu gibi sosyal ve kültürel etkinlikleri devam ettireceklerini diye getirdi. Erdal Tozoğlu, şunları söyledi: “Ülkelerin gelişip kalkınmasında ihtiyaç olan tüm alanlarda, yaşamsal konfor ve kalitenin artırılmasına yönelik tüm çalışmalarda mühendislik mesleği ve bu mesleği icra eden mühendislere gereksinim zaruridir. Mühendislik faaliyetlerinin en eski ve en geniş alanlarından olan makina mühendisliği de mesleğini icra eden mühendisleriyle ülkemizin kalkınması yolunda lokomotif görev üstlenen meslek disiplinlerinden birisidir. Gelişen teknoloji ve büyüyen Türkiye paralelinde MMO Konya şubesi olarak değişen teknoloji ve dünya şartlarını göz önünde bulundurarak, sizlerin mesleki bilgi donanımını artırıcı mesleki etkinlikler düzenlemek için önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de büyük gayret sarf edeceğiz. Konya’mız, bölgemiz ve sizler için en iyi şekilde çalışmaya gayret göstereceğiz.”

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri