Ulaşım sorununu çözeceğiz

Konyaya olan vefa borcunu ödemek amacıyla Büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğunu söyleyen Hikmet Çay, çalışmalarında insana ve hizmete öncelik vereceklerini söyledi.

MHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, insan ve hizmet odaklı çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Bera Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Çay, Büyükşehir belediyesine başkan seçilmesi durumunda gerçekleştireceği projeler hakkında bilgiler verdi. Konya’da en büyük eksikliklerden birinin ulaşım olduğuna dikkat çeken Çay, imar planlarına sadık kalınmaması, dengesiz gelişme politikalarının uygulanması ve insanların ihtiyaçlarının dikkate alınmaması gibi nedenlerin ulaşım sorununu doğurduğunu söyledi. İnsanların bir işkence içerisinde taşındığını ifade eden Çay, “Anlamsız ve gereksiz güzergah planlaması yüzünden verimli bir işletme sağlanamamaktadır. Kentimizin ulaşım sorununu, hazırladığımız ‘2020 yılı ulaşım master planı’ çerçevesinde çözeceğiz” dedi.

ÇAY’DAN METRO SÖZÜ
Bu kapsamda Konya için metro projesi üzerinde de çalışacaklarını söyleyen Çay, “Toplu taşımada mevcut hafif raylı sistemin modernizasyonu ile onaylı plan dahilinde yeni güzergahlar için ilave tesisine başlanacak ve ‘Metro Projesi’ üzerinde de çalışılacaktır” dedi. Uluyayla üstgeçidi ve Ankara Çevre yolu üstgeçidi haricindeki bütün alt ve üstgeçitlerde proje hataları olduğunu söyleyen Çay, “Alt ve üstgeçit yapılan yerlerde sinyalizasyon düzenlemesine gerek olmamalıdır. Hemzemin geçitleri de oluşturulmamalıdır. Bu önemli hususlar giderilmediğinden trafik seyrinde istenilen bir rahatlama olmamakla birlikte meydana gelen kazalarla vatandaşlar mağdur edilmişlerdir” diye konuştu.
“KOMEK’İ, SERTİFİKA KOLLEKSİYONCULUĞUNDAN ÇIKARACAĞIZ”
Şehrin en önemli sorunlarından birinin de istihdam olduğunu anlatan Hikmet Çay, “Göreve başladığımız zaman 500’ü kadın olmak üzere toplam bin kişi istihdam edeceğiz. 500 kadını ise, yapacağımız araştırma sonucunda yardıma ve hizmete muhtaç yaşlı anne babalara hizmet işinde istihdam edeceğiz. Görev süremiz boyunca da toplam 5 bin kişiyi istihdam etmiş olacağız. Bunu da sanayicilerimizle irtibat içinde olarak, onların ihtiyaç duyduğu alanda eleman yetiştirerek gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. Çay, “KOMEK’in kuruluş amacı değiştirilecek, şimdiye kadar yapılan uygulamalar sonucu katılım belgesi koleksiyonculuğu olmaktan çıkarılacak ve KOMEK, ‘İş Geliştirme ve İstihdam Merkezi’ haline döndürülecek” dedi.
“BELEDİYE ARSALARI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”
Mevcut yönetimin, belediyeye ait bazı arsaları birilerine peşkeş çektiğini iddia eden Çay, “Şimdiki Kipa Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu alanda asfalt şantiyesi vardı. Mevcut yönetim, bu görüntü kirliliğini kaldırmak için güzel bir adım atarak, burayı bir sosyal alan haline getireceğini söyledi ve bu kapsamda 1,3 trilyonluk (1,3 milyon TL) yatırım yaptı. Daha sonra bu arsa imar planına aykırı olarak 5,5 trilyona (milyon TL) birine satıldı, o da çok zaman geçmeden arsayı 13,5 trilyona (milyon TL) Kipa’ya sattı. Burada, ya belediye elindekinin kıymetini bilmiyor ya da kamu arsalarını birilerine peşkeş çekiyor anlamı çıkıyor. Yine şu an Kule Site’nin bulunduğu arsa da aynı yöntemle satılmıştı” diye konuştu.
UĞUR ELMAS

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri