Ukraynalı Gelin Türk Dizilerinde Gördüğü Kaşık Oyununda Zorlandı

Konyalı dış ticaret uzmanı Serhat Akbay ile evlenen Ukraynalı İngilizce öğretmeni Tatyana Kuzmiç, Türk dizilerinde gördüğü kaşık oyununda hünerlerini sergiledi. Ukraynalı gelinin kaşıkları tutmakta zorlanması üzerine yardımına damat...

Konyalı dış ticaret uzmanı Serhat Akbay ile evlenen Ukraynalı İngilizce öğretmeni Tatyana Kuzmiç, Türk dizilerinde gördüğü kaşık oyununda hünerlerini sergiledi. Ukraynalı gelinin kaşıkları tutmakta zorlanması üzerine yardımına damat ve sağdıcı yetişti. Bir süre uğraşın ardından kaşıkla oynamayı başaran gelinin azmi damadın yakınları tarafından alkışlandı.

Ukraynalı İngilizce öğretmeni Tatyana Kuzmiç (28) ile Konyalı dış ticaret uzmanı Serhat Akbay (30), Hilton Garden Inn Oteli'nde dün akşam gerçekleştirilen görkemli bir düğünle dünyaevine girdi. Türk usullerine göre yapılan düğünde hareketli müzikler eşliğinde oyunlara eşlik eden Ukraynalı gelin, sıra kaşık oyununa geldiğinde zorlandı. Damat ve nedimelerden yardım alan gelin, uzun bir uğraşın ardından kaşıkları doğru şekilde tutarak oynamayı başardı. Hareketli müzikler eşliğinde bütün oyunlara eşlik eden Ukraynalı gelin, sıcakkanlı tavırlarıyla dikkat çekti. Damat ve annesiyle de oyun havaları eşliğinde oynayan gelin, düğün boyunca pistten inmedi.

Daha önce de tatil amacıyla Türkiye'ye geldiğini ve Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Kuzmiç, Türk filmlerini ve dizilerini de takip ettiğini dile getirdi.

Düğünün ardından eşinin tercümanlığında gazetecilerin sorularını cevaplayan Tatyana Kuzmiç, "Kendi düğünüm olduğu için çok heyecanlıyım, hayatta verilen çok emin kararlardan birisi ve şu anda burada birçok insan var. Hepsinin önünde olmak heyecan verici. Ben Türk filmlerini ve dizilerini çok seviyorum. Kaşık oyunlarını oradan görmüştüm ama hiç oynamamıştım. Şimdi kendi düğünümde denedim ama zor oldu. Türkiye'de Konya'ya gelin geleceğim aklımdan geçmiyordu." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Müslüman olacak mısınız?" sorusuna Kuzmiç, "Birbirimizi anlıyoruz, aynı tanrıya inanıyoruz ama bir gün belki olabilir. Bunu zaman gösterecek." şeklinde cevap verdi.

Damat Serhat Akbay ise arkadaşlarının vesilesiyle birbirleriyle tanıştıklarını ve bir yıldan daha az bir sürede evlenmeye karar verdiklerini söyledi.

Eşinin Mevlana'yı çok sevdiğini ifade eden Akbay, "Mevlana Hazretleri'ni çok seviyor. Kendi dilinde de Mesnevi'yi okumuş. Beraber ziyarette de bulunduk ve dua etti. Onu sevdiğim için kendisine evlenme teklif ettim. O da teklifimi kırmayarak benimle evlendi. Kendisi İngilizce öğretmeni. İsterse burada çalışabilir." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri