Ukrayna Uçakları Rusya Üzerinde Gözlem Uçuşu Yapacak

Moskova, Ukrayna gözlem uçaklarının sınırda artan askeri yoğunluğu gözlemlemek için kendi hava sahasında denetim uçuşu yapmasına izin verdi.

Moskova, Ukrayna gözlem uçaklarının sınırda artan askeri yoğunluğu gözlemlemek için kendi hava sahasında denetim uçuşu yapmasına izin verdi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, “Bizim Ukrayna’ya bu yönde herhangi bir zorunluluğumuz olmamasına rağmen, gözlem uçuşu yapmasına izin verdik. Biz umuyoruz ki, komşularımız Rus silahlı güçlerinin sınır boyunca Ukrayna’nın güvenliğini tehdit edecek herhangi bir hareketlilik olmadığını kendi gözleri ile görürler…” dedi.

Rusya’nın Merkez ve Doğu askeri birliklerinin son günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile sürpriz bir tatbikat yaptığını hatırlatan Antonov, 3 Mart’ta başlayan tatbikatın Rus liderin emri ile 7 Mart’ta son erdiği bilgisini verdi. Rus Bakan Yardımcısı tatbikat katılan askerlerin kalıcı üslerine döndüğünü de belirtti.

Kiev’de iktidara gelen yeni yönetim Rusya sınır bölgesinde olağanüstü hareketlilik olduğu gerekçesi ile acil gözlem uçuşu yapmak için Rusya’ya başvurdu.

Kiev’de yeni yönetimin iktidara gelmesinin ardından Kırım Özerk Cumhuriyeti tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etti. Kiev’i meşru yönetim olarak tanımayan Kırım, 16 Mart’ta yapılacak referandumla Rusya’ya bağlanmak istiyor. Kırım’ın Rusya’ya bağlanacak olmasına tepki gösteren Batılı ülkeler, Rusya’ya yaptırıma hazırlanıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri