Ukrayna Temas Grubu Toplantıya Başladı, Hedef Ateşkes

Ukrayna’da krizin çözümü için Minsk’te toplanan Rusya, Ukrayna, AGİT, Lugansk ve Donetsk yerel temsilcilerinin katıldığı Temas Grubu toplantısı başladı. Interfax’ın edindiği bilgiye göre taraflar ateşkes ilanı, esirlerin takası,...

Ukrayna’da krizin çözümü için Minsk’te toplanan Rusya, Ukrayna, AGİT, Lugansk ve Donetsk yerel temsilcilerinin katıldığı Temas Grubu toplantısı başladı.

Interfax’ın edindiği bilgiye göre taraflar ateşkes ilanı, esirlerin takası, AGİT’in bölgede güçlü bir denetim yapmasını ele alıyor. Katılımcıların Ukrayna krizinin çözümü için bir barış planı üzerinde çalışacakları da kaydedildi.

Zirveye Ukrayna’yı temsilen eski Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, Rusya’yı temsilen Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, AGİT’i temsilen Heidi Tagliavini, tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk’i temsilen Aleksandr Zaharçenko ve Lugansk’ı temsilen de Aleksandr Plotnitski katıldı.

Ukrayna’da tarafların birbirini öldürmesinin sonlandırılması ve silahların susması gerektiğini savunan Kuçma, “Bizim açımızdan anlaşmanın imzalanmasını engelleyecek bir durum yok. Tüm taraflar aynı görüşte olursa, biz de anlaşmayı imzalarız. Öncelikle ateşkesi sağlamalıyız, sonra da yapacaklarımıza bakmalıyız. Biz buraya barış için geldik…” dedi.

Minsk zirvesine göre ateşkes ilan kararı alacağını açıklayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise Temas Grubu’nun çalışmaları konusunda “temkinli iyimser” olduğunu ifade etmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri