Uğurluel, Çanakkale Savaşı’nın Bilinmeyen Noktalarını 8 İlde Anlatacak

Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla gerçekleştirilen ve Çanakkale Savaşı’nın bilinmeyen noktalarının anlatıldığı sohbetler 8 ilde gerçekleştirilecek. İlk sohbet Çanakkale’de yapıldı. Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon...

Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla gerçekleştirilen ve Çanakkale Savaşı’nın bilinmeyen noktalarının anlatıldığı sohbetler 8 ilde gerçekleştirilecek. İlk sohbet Çanakkale’de yapıldı.

Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle gerçekleştirilen, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı sebebiyle projelendirilen, toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı hedefleyen ‘AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’ projesinin Troia Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilk oturumu büyük ilgi gördü. Tarihçi yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla gerçekleştirilen ‘AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’nde I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin nerelerde, kimlere karşı savaştığı, Osmanlı askerlerinin nasıl bir müdafaa sergilediği, Çanakkale Boğazı’nda, Morto, Seddülbahir ve Arıburnu’nda neler yaşandığı ve Seyid Onbaşı, Ezineli Yahya Çavuş, Cevat Paşa ve diğer kahramanların öyküleri anlatıldı. Ayrıca şimdiye kadar hiçbir yerde yayımlanmamış 157 fotoğraf da söyleşi esnasında katılımcılara slaytlar yardımıyla gösterildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, kültürel değerlerimize her zaman sahip çıktıklarını belirterek, “Tarihi bilmeden ileriye gitmenin çok zor olduğuna inandık. Bu amaçla projelendirdiğimiz ‘AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’ projesi ile Çanakkale Savaşı’nın bilinmeyen yönlerine ışık tutmayı amaçlıyoruz. Bu proje ile Anadolu’yu gezerek hem üniversite öğrencilerine hem de yerel halka Tarihçi, Yazar Talha Uğuluel’in anlatımıyla savaşın detaylarını anlatacağız. Bu projede bizden desteklerini eksik etmeyen Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Projenin ulusal tarihi yakından tanımak adına çok değerli olduğunu anlatan Talha Uğurluel, proje ile tarihi bilgilerin gelecek kuşaklara doğru ve sağlıklı biçimde aktarılması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Uğurluel proje çerçevesinde 2014 - 2015 yıllarında Anadolu’daki pek çok ili gezerek Çanakkale Savaşları’nı anlatacak.

Çanakkale’de başlayan proje ilerleyen günlerde Ankara, Trabzon, Kayseri, Konya, Samsun gibi pek çok kentte halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek sohbetlerle devam edecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri