Uğur:Lige damga vuracağız

Bir yıl aradan sonra yeniden Turkcell Süper Lig'de mücadele etmeye hazırlanan Konyaspor'da başarılı bir sezon geçireceğine inandığını ifade eden Uğur Yanıkdemir, takım olarak sezona damga vuracakları konusunda inançlı olduğunu söyledi.
Bank Asya 1.Lig Yükselme Grubu'nda şampiyon olarak yeniden Turkcell Süper Lig'e çıktıklarını belirten Uğur Yanıkdemir, "Sıkıntıları, şanssızlıkları hepsini geride bırakarak, inancımızı, birlik-beraberliğimizi ortaya koyduk ve kimsenin şans vermediği bir anda Konyaspor'u hak ettiği yere taşıdık. Bir anlamda sorumluluğumuzu yerine getirdiğimize inanıyorum. Konyalılara yaşattığımız sevincin ardından üzerimizdeki yükün ağırlığı Süper Lig'e yükseldiğimiz andan itibaren bir kat daha arttı. Bunun farkındayız" dedi.

Kamp çalışmalarını da değerlendiren başarılı oyuncu, "Yeni kurulan bir ekibiz ve aramıza katılan arkadaşlarla birlikte uyum sorunu yaşamadan sezona en hazır şekilde girmek istiyoruz. Bunun içinde çok çalışmamız gerekiyor. Konya'daki ilk etap hazırlıklarında ve şu an devam eden Kızılcahamam kampında kondisyon ağırlıklı çalışmalar yapıyoruz. Yorgunluk yaşıyoruz ama bu çalışmaların bize uzun lig maratonunda fayda getireceğini biliyoruz. Topla yapılan antrenmanlarda da hocamızın istediklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yeni takım olmamıza rağmen arkadaşlığımız üst düzeyde. Sezonun başlamasına kadar önümüzde bir aydan fazla bir zaman var. Bu zamanı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Kızılcahamam kampının ardından Avusturya'da yapacağımız kampta oynayacağımız hazırlık maçları ile eksiklerimizi görme ve bunları en aza indirme fırsatımız olacak. Lige en hazır şekilde gireceğimize inanıyorum."

Yeniden Turkcell Süper Lig'de mücadele etmenin kendilerine ayrı bir sorumluluk yüklediğini de sözlerine ekleyen Uğur Yanıkdemir, "Bank Asya 1.Lig, Süper Lig'e oranla mücadelenin daha üst düzeyde olduğu bir lig. Oradaki zorlukları bir daha yaşamamak adına Süper Lig'de başarılı olmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Konya şehri ve Konyaspor Süper Lig'i hak ediyor. Bu yıla bakıldığında Süper Lig'in yeni takımlarındanız ve ilk hedefimiz tabiki ligde kalıcı olmak. Ama bu kadromuzla ve aramıza yeni katılacak oyuncularında katkılarıyla ligde kalmanın üzerine çıkıp sezonu Konyaspor'a yakışır en iyi yerde tamamlayacağız. Bu bir iddia değil bu bizim inancımızın en açık göstergesidir" diye konuştu. 

Yeşil-beyazlı ekibin Konyalı futbolcusu Uğur Yanıkdemir, artık genç futbolcu olarak anılmak istemediğini belirterek, "Bu saatten sonra tek düşüncem Konyaspor'a daha fazla nasıl faydalı olabilirim olacak. Artık gençlik dönemimi geride bıraktım. Geçtiğimiz sene fazla oynama şansı bulamasam da Ziya hocamızın gelişiyle birlikte yükselme grubu maçlarında verilen şansı iyi kullandığıma inanıyorum. Kendime güveniyorum ve Konyaspor formasını bir daha çıkarmamak üzere giymek için sabırsızlanıyorum. Bu sene farklı bir Konyaspor ve Uğur Yanıkdemir izlettireceğime inancım tam" şeklinde görüş belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri